Voordelen van een creditcard

creditcard, waarom een creditcard, waarom een creditcard aanschaffen, voordelen creditcard, voordelen van een creditcardDe voordelen van een creditcard welke zijn dit eigenlijk? Een creditcard aanschaffen dat is vaak een lastige keuze. Creditcards worden vaak afgeschreven als een gevaarlijk betaal middel. Je kan er namelijk achteraf mee te betalen en je hebt een hoog limiet en voor je het weet sta je in de min. Dit is een onjuist beeld, met een creditcard geniet je namelijk van vele voordelen!

Waarom een creditcard?

Als je een creditcard aanschaft geniet je van vele voordelen. Een creditcard biedt je namelijk veel vrijheid en heeft voordelen waar jij (waarschijnlijk) nog niet van af wist. Schaf jij een creditcard aan of heb je er misschien al een? Een creditcard schaf je dus aan voor het gemak, om geld te kunnen uitgeven, maar vooral omdat je van vele voordelen kan genieten als je in bezit van een creditcard. Van welke voordelen geniet je als in bezit bent van deze magic card? De voordelen van een creditcard zullen wij kort toelichten.

Een creditcard als borg

Je bent er vast al ooit in aanraking mee gekomen. Je wilt een hotel boeken, maar daarvoor moet je met creditcard betalen of je creditcard gegevens invullen. Balen, want jij hebt geen creditcard. Met een creditcard kun je dus gemakkelijk een hotel boeken, maar wist je ook dat als je borg stelt met je creditcard dat je veel veiliger bezig bent? Je hoeft geen groot bedrag achter te laten bij het hotel, nee je geef je creditcard gegevens af: veel makkelijker én veiliger. Je creditcard als borg stellen kan bij het reserveren van een hotelkamer, maar ook als je een auto gaat huren.

Verzekerd met een creditcard 

Een ander voordeel van een creditcard is dat je direct verzekerd bent. Schaf jij iets aan met je creditcard en maak je schade? Geen nood, met een creditcard betaling ben je vaak verzekerd tegen schade, diefstal én verlies. Boek jij bijvoorbeeld je vliegtickets met een creditcard? Dan is je bagage verzekerd. Het eigen risico bij het huren van een auto, dat dekt je creditcard vaak ook. Er zijn nog veel meer voorbeelden op te noemen, wel aan te raden is altijd van te voren te checken welke verzekeringen bij jóuw creditcard zitten.

De voordelen bij parkeergarage’s en tolpoortjes 

Geniet van nog meer voordeel van je creditcard bij parkeergarage’s en tolpoortjes. Met een creditcard kan je bij veel parkeergarages gewoon in-en uit rijden. Dit scheelt een hoop tijd je hoeft niet meer naar een kaartautomaat en als je geen contact geld bij hebt hoef je ook niet in paniek te raken. Een ander voordeel van een creditcard is betalen bij bijvoorbeeld tolpoortjes in Duitsland, dit gaat makkelijk en snel met een creditcard!