Verzeker jezelf goed als je met de auto op reis gaat

Nu het weer volop voorjaar is, dromen de meeste Nederlanders alweer van hun volgende tripje naar het buitenland. Hierbij kiezen veel mensen voor de auto. Natuurlijk is het fijn om hier op het vliegtuig te stappen en na enkele uren alweer aan de andere kant van Europa uit te stappen, maar een auto biedt zoveel meer vrijheid. Je bepaalt niet alleen zelf waar je naar toe gaat, maar je kunt ook nog eens op het laatste moment van bestemming wisselen. Bovendien gaat er niets boven rondrijden in de bergen of met open ramen van de warme zon te genieten. Reizen met eigen auto? Wij kunnen het alleen maar aanraden. Zorg er echter wel voor dat je goed verzekerd op reis gaat. Hierbij moet je niet alleen denken aan een reisverzekering, maar ook aan je autoverzekering! 

Ik heb toch al een autoverzekering? 

Iedereen die in het bezit is van een auto, heeft ook een autoverzekering op zijn of haar naam staan. Dit is immers bij de wet verplicht. Als je op reis gaat zal je dan ook waarschijnlijk niet direct denken aan het afsluiten van een autoverzekering. ?Die heb ik toch al?? horen we je denken. Dat klopt, maar is deze autoverzekering ook dekkend genoeg in het buitenland? Wat is precies de beste autoverzekering als je vaak op reis gaat? 

Bijna alle Nederlandse autoverzekeringen zijn in geheel Europa dekkend. Er zijn echter landen waarbij een Nederlandse autoverzekering niet geldig is. In dat geval rij je dus onverzekerd rond. Dan kan je dus een fikse boete te wachten staan, maar het is ook mogelijk dat je onverzekerd een ongeluk veroorzaakt of zelf met een ongeval te maken krijgt. Wat dan? 

Tijdelijke autoverzekering afsluiten 

In sommige landen zijn onze autoverzekeringen niet dekkend. Dit heeft meer met het land dan de verzekering te maken. Lees daarom voordat je op reis gaat eerst alle informatie die je kan vinden over het desbetreffende land. Als zij andere autoverzekeringen niet toestaan in hun land, kan je vaak bij de douane een tijdelijke autoverzekering afsluiten. Vergeet dit niet, want onverzekerd rondrijden kan zwaardere gevolgen hebben dan je nu misschien denkt! 

De beste autoverzekering als je veel op reis gaat 

Voordat je op reis gaat is het belangrijk om eerst even naar je huidige autoverzekering te kijken. In de meeste gevallen is deze ook gewoon dekkend binnen Europa. Mocht je op reis gaan buiten Europa gelden er vaak andere regels, zoek dit dan ook uit voordat je vertrekt. 

Zoiets als de beste autoverzekering voor frequent reizigers bestaat helaas niet, maar er is wel veel waar je op kan letten om de beste verzekering voor jou te vinden. Lees daarom de polis van je huidige verzekering goed door. Is er bijvoorbeeld pechhulp aanwezig in het buitenland? Je wilt immers niet in de warmte van Zuid-Italië met pech langs de weg komen te staan. Dan is het fijn als er altijd extra hulp tot je beschikking is, zowel in het binnen- als buitenland. Twijfel je over de waarde van je verzekering in het buitenland? Neem dan gerust contact met ze op, zo ga je in elk geval goed voorbereid op pad!