Tol betalen op tolwegen in Duitsland

tolweg duitsland, tolwegen duitsland, tol betalen duitsland, tol duitsland, tol betalen duitsland 1 januari 2016Tol betalen in Duitsland, dat is wat er gaat gebeuren vanaf 1 januari 2016. Tol Duitsland wordt momenteel alleen door vrachtauto?s betaald, maar vanaf 1 januari 2016 zullen alle buitenlandse automobilisten tol gaan betalen op de Duitse snelwegen. Wat houd deze tol Duitsland nou eigenlijk in? Wat kan je ervan verwachten en wat gaat er veranderen als je op vakantie wilt naar Duitsland? Wij zetten de details op een rijtje.

Wat zijn tolwegen?

Ben je ooit op vakantie geweest naar Frankrijk, dan zal je vast al ooit in aanmerking zijn gekomen met tolwegen. Je stopt bij een tolhuis en betaald een klein bedrag om door te mogen rijden. Je gaat tol betalen, dit geld wat tolgeld genoemd wordt, wordt gebruikt voor het onderhouden van de wegen, voor het verbeteren van wegen of bruggen. Je helpt dus principe het land waar je tolgeld betaald om de tolwegen beter en/of mooier te maken.

Vanaf 1 januari 2016 gaan we dus ook tol betalen in Duitsland op de tolwegen.

Tolwegen in Duitsland

Vanaf 1 januari in 2016 is het dus zover: tol Duitsland, tolwegen in Duitsland wat dus betekent dat we tol betalen in Duitsland vanaf 1 januari 2016! Maar waarom is dit nou eigenlijk?

De Duitse minister van verkeer wil dat ook buitenlandse automobilisten tol gaan betalen op de tolwegen in Duitsland, wat gevolg is van de huidige situatie. In een korte schets ziet deze situatie er als volgt uit:

  • Tolwegen in Duitsland zijn er al
  • Buitenlandse vrachtwagens betalen al tol op de tolwegen in Duitsland
  • Duitsers betalen ook tol op de tolwegen in Duitsland

Het issue wat er momenteel speelt in Duitsland is dat Duitsers het oneerlijk vinden dat zij wél tolgeld moeten betalen en de buitenlandse automobilist niet.. Duitsers staan in de file op de tolwegen van Duitsland door al het toerisme, wegen slijten grotendeels door buitenlandse automobilisten die geen tolgeld betalen terwijl zíj dat wel doen. Niet in alle landen hoef je tol te betalen. Er zijn ook landen in Europa waar je verplicht een autobahnvignet moet hebben.

Vanaf 1 januari 2016 gaan we dus tol betalen in Duitsland. Laten we hopen op mooiere en betere wegen!
[pro_ad_display_adzone id=”8548″]