Op wintersport met de auto?

wintersport met de auto, auto winterklaar, auto winterklaar maken,Op wintersport met de auto heeft heel veel voordelen. Zo kan je meer meenemen en doe je alles op je eigen tempo. Toch als je op wintersport met de auto gaat moet je met veel dingen rekening houden. Zo is het met de auto rijden door sneeuw lastig en moet je auto winterklaar zijn. Op wintersport met de auto daar geven wij tips voor. Alles wat je moet weten over op wintersport gaan met de auto en handige tips die ervoor zorgen dat jouw auto winterklaar is vertellen wij!

Op wintersport met de auto en de voordelen

Ga je met de auto op wintersport dan ga je genieten van vele voordelen. Houdt je van auto rijden dan is op wintersport gaan met de auto helemaal een plezier. De voordelen van op wintersport gaan met de auto zijn:

  • Vrijheid, je hebt veel meer vrijheid als je op wintersport gaat met de auto. Je zit niet aan vaste tijden vast en je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt!
  • Bagage, ga je met de auto op wintersport dan kan je een hoop meer bagage meenemen dan als je bijvoorbeeld met het vliegtuig gaat. Daar zit je immers met bagage regels
  • Goedkoop, ga je op wintersport met de auto dan ben je vaak goedkoper uit dan met het vliegtuig. Vooral als je met meerdere gaat kun je de benzine splitsen en heb je meer chauffeurs zodat je niet uitgeput raakt! Check wel even je verzekering als je met meer chauffeurs gaat rijden

Op wintersport met de auto heeft dus een paar hele fijne voordelen. Wil je van deze voordelen genieten zorg er dan voor dat je auto winterklaar is!

Je auto winterklaar maken

De wintermaanden komen eraan, wij blijven het liefst in ons bedje liggen en krijgen het elke dag zwaarder door de ijskou en zo ook onze auto. Deuren die vast vriezen, accu?s die het begeven, handremmen die het niet goed doen en nog veel meer kleine narigheden die in de winter voorkomen. Er zijn twee belangrijke dingen om te doen om je auto winterklaar te maken:

  • Laten controleren, laat je remmen en koelvloeistof controleren voordat je op wintersport gaat met de auto. Laat ook je banden, ruitenwissers, achterruitverwarming, autokachel en uitlaatsysteem controleren en zorg dat ze in orde zijn! Banden moeten de juiste spanning hebben en op slijtage gecontroleerd worden. Dit is stap een om je auto winterklaar te maken voor je wintersport met de auto
  • Spullen aanschaffen, als je met de auto op wintersport gaat is het belangrijk om de nodige spullen aan te schaffen om je auto winterklaar te maken. Belangrijke spullen om aan te schaffen om je auto winterklaar te maken zijn winterbanden en sneeuwkettingen. Zorg er ook voor dat je een ijskrabber en extra ruitenreiniger in je auto hebt liggen als je op wintersport gaat met de auto.
  • Noodgevallen spullen, maak je auto winterklaar en ben voorbereid op nood situaties. Zorg ervoor dat je een zaklamp, handschoenen, dekens, routekaarten, het telefoonnummer van de wegenwacht en knipperlichten in je auto hebt liggen als je op wintersport met de auto gaat. Just in case of emergencies.
  • Heb je ook pechservice voor het buitenland afgesloten?  Dan krijg je alle hulp wanneer je auto het begeeft. Je wordt naar een garage gesleept, de auto wordt eventueel naar Nederland gebracht als er niet meer mee te rijden is. Ook kan je vervangend vervoer krijgen. Vaak kan je bij je reisverzekering de ?hulp en huur van je vervoersmiddel? mee verzekeren. Dan weet je zeker dat je er niet alleen voor staat als je auto het niet meer doet.

Heb jij je auto winterklaar gemaakt? Dan kan jij met een gerust hart op wintersport met de auto. Genieten van een heerlijke wintersport vakantie. Zorg je er ook voor dat je een checklistje hebt gemaakt voor je wintersport vakantie met de auto? Zo kun jij zorgeloos genieten!

48% is slecht verzekerd
Uit onderzoek onder 210.000 meenemen.nl gebruikers blijkt dat men slecht verzekerd op vakantie gaat.
Lees het volledige onderzoek

Wel een goede reisverzekering afsluiten