Verzeker je ski-spullen niet dubbel

Wintersport verzekeren

Skies en snowboards worden soms in Nederland gehuurd en vaak ter plaatse. Financieel loont het de moeite in Nederland te huren, al is een probleem tijdens de vakantie dan niet snel verholpen. De verhuurcentra in de skidorpen draaien op volle toeren op de wisseldagen. Wanneer je vooraf online materiaal huurt, krijg je vaak een vroegboek-korting én het scheelt tijd wanneer je aankomt. Maar zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt en denk aan het volgende;

  • Heb je vooraf online materiaal gehuurd en mocht je onverhoopt moeten annuleren? In het geval van annuleren, zijn je reis- en verblijfkosten verzekerd maar de huur van materiaal niet.
  • Zijn gehuurde skispullen meeverzekerd? Ja, deze zijn verzekerd wanneer u de bagage dekking in combinatie met wintersportdekking heeft afgesloten. Een extra verzekering bij het verhuurbedrijf is dan ook niet nodig.
  • Zijn geleende ski-spullen mee-verzekerd? Ja, deze zijn verzekerd wanneer u de bagage dekking in combinatie met wintersportdekking heeft afgesloten.
  • Hoe hoog is je eigen risico op je reisverzekering? Met kleine lettertjes kom je er soms bekaaid vanaf. Bij Europeesche geldt alleen een eigen risico voor bagageschade. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de gekozen verzekering en varieert van ? 0 tot ? 100 per gebeurtenis.

Ben jij al doorlopend verzekerd?

Controleer jouw reisverzekering of jij ook goed verzekerd bent voor bagage schade. Nee, en je wilt wel onbezorgd op vakantie? Stap dan over voor je vakantie begint;

  1. Controleer de looptijd. In veel gevallen is sprake van een looptijd van 1 jaar bij afsluiten van een contract of abonnement. Daarna is meestal sprake van 1 maand opzegtermijn.
  2. Bij veel verzekeraars kan je op hun site jouw verzekering opzeggen. Lukt dit bij jou niet, gebruik dan www.opzeggen.nl. Vul hier jouw gegevens in en download een kant en klare opzegbrief. Verstuur deze per post of e-mail.
  3. Sluit een complete reisverzekering. Laat deze ingaan wanneer je huidige verzekering afloopt of op de eerste reisdag van de eerstvolgende vakantie. Kies wat je nodig hebt en ga onbezorgd op reis.

48% is slecht verzekerd
Uit onderzoek onder 210.000 meenemen.nl gebruikers blijkt dat men slecht verzekerd op vakantie gaat.
Lees het volledige onderzoek

Wel een goede reisverzekering afsluiten