Wintersport kleding

wintersport kleding, meenemen, inpaklijstWintersport kleding, misschien wel de belangrijkste items die je in moet pakken. Wintersport, een vakantie waar ieder jaar weer duizenden Nederlanders voor kiezen. Wintersport is voor veel Nederlanders een heerlijke vakantie om te genieten van een prachtige omgeving, de gezelligheid en even echt te ontspannen. Maar wat voor kleding moet je nou eigenlijk dragen en meenemen tijdens wintersport? In dit artikel geven wij een aantal handige tips voor wintersport kleding en het inpakken van je koffers voor wintersport!

Welke kleding meenemen op wintersport vakantie?

Als je op wintersport gaat is het lastig om te bepalen welke kleding je allemaal mee moet nemen. Het kan namelijk ontzettend koud zijn op de pistes, maar in het zonnetje op het terras weer heel erg warm. Als je op wintersport gaat is het belangrijk dat je functionele kleding mee neemt. Functionele wintersport kleding bestaat niet alleen uit een ski-jack, skibroek of ééndelig pak, maar moet ook aan een aantal eisen voldoen:

  • goede warme isolatie
  • waterafstotend
  • lichtgewicht
  • goede ventilatie
  • voldoende bewegingsvrijheid
  • antislip

Natuurlijk zijn er diverse soorten kleding voor wintersport die je niet mag vergeten. Echter worden deze kledingstukken vaak vergeten bij het inpakken. Belangrijke kledingstukken voor wintersport zijn:

  • Skihandschoenen, een onmisbaar item voor je wintersport. Handschoenen van leer of kunstleer houden je handen het beste warm.
  • Skisokken zijn altijd fijn, want je wilt geen koude voeten krijgen tijdens je wintersport. Kies voor sokken die voldoende dikte hebben om in je skischoenen te dragen. Een belangrijk detail is dat de sokken boven de skischoen uit moeten komen.
  • Hoofdbedekking is een onmisbaar stuk kleding tijdens je wintersport. Kies voor een muts, haarband of oorwarmers. Zo weet je zeker dat je geen koude oren krijgt!

Inpakstress

Veel mensen hebben last van inpakstress bij het inpakken van hun koffers voor wintersport. Wat voor kleding moet ik allemaal meenemen op wintersport en wat zijn de belangrijke dingen die ik niet mag vergeten. Via meenemen.nl maak je gemakkelijk een inpaklijst voor wintersport. Op deze inpaklijst vind je alle belangrijke dingen die je mee moet nemen op een wintersportvakantie. Dankzij de inpaklijst vergeet jij geen warme wintersport kleding mee te nemen!