Wat kost een skipas?

skipas, wat kost een skipas, wintersport, wintersportbestemming, wintersportvakantieGa je op wintersport, dan is een skipas wel zo handig. Maar wat is een skipas eigenlijk? En wat kost een skipas? Wintersport is al jarenlang ontzettend populair, ook onder Nederlanders. Ieder jaar gaan er dan ook duizenden Nederlanders op wintersportvakantie. Maar als je op wintersport gaat, is het wel zo handig als je over een skipas beschikt. Echter weten veel mensen niet wat een skipas is en wat een skipas kost. Daarom lichten wij in dit artikel de skipas en de kosten van een skipas toe.

Wat is een skipas?

Een skipas is jouw toegangsbewijs tot de skiliften en pistes in het skigebied. Om in een skigebied te mogen skiën, moet je in het bezit zijn van een geldige skipas. Eigenlijk is het zo dat je met een skipas toegang krijgt tot de skiliften. Heb je geen skipas, dan kan je geen gebruik maken van de liften en dit is natuurlijk niet echt handig. Een skipas tijdens de wintersport is dus wel noodzakelijk. Echter zijn er natuurlijk wel kosten verbonden aan een skipas. Daarom vertellen we hieronder wat een skipas kost en hoe je gemakkelijk kan besparen op een skipas voor wintersport.

Er bestaan verschillende soorten skipassen. Zo heb je dagpassen, meerdaagse passen, weekpassen, kinderpassen en familieskipassen. In sommige skigebieden is het mogelijk om een skipas voor een deelgebied te kopen. Zo hoef je niet het volle pond te betalen. Bekijk dus goed de mogelijkheden als het gaat om het kopen van een skipas. Als beginnend skiër maak je namelijk vaak geen gebruik van de hele piste. Je kan dan dus ook een goedkopere skipas kopen, voor een gedeelte van de piste.

Lees ook: Wat is een Skipas

Samenvatting van de 5 soorten skipassen:

 1. Dagpassen
 2. Meerdaagse passen
 3. Weekpassen
 4. Kinderpassen
 5. Familieskipassen

Wat kost een skipas?

Als je een skipas wilt kopen voor wintersport moet je wel aardig wat geld ophoesten. Een skipas is namelijk de enige inkomstenbron voor skigebieden. Met de opbrengst van de skipassen worden de liften, het personeel en alle andere kosten van het skigebied betaald. Voor een klein skigebied kan je rekenen op zo?n 20 euro per dag, maar de prijs voor een skipas kan oplopen tot soms wel 60 euro per dag, dit verschilt erg per land. Houd hier dus rekening mee!

Het is wel zo handig om, voordat je op wintersport gaat, te checken hoe het gebruik van skipassen in zijn werk gaat in het skigebied van jouw keuze. Het loont dan ook zeker om eerst op internet rond te kijken. Je kan dan al snel een paar euro besparen op je skipas.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om je skipas op je wintersportbestemming te kopen. Soms is dit goedkoper, maar dit is niet altijd het geval. Daarom adviseren we om van te voren echt goed op het internet te kijken en de prijzen te vergelijken. Zo kan je al snel een paar euro besparen op je skipas!

Waar zijn skipassen doorgaans het duurst:

 1. Zwitserland
 2. Oostenrijk
 3. Frankrijk
 4. Duitsland

Waar zijn skipassen doorgaans het goedkoopst:

 1. Italië
 2. Bosnië
 3. Spanje

Wat kost een skipas voor All inclusive wintersport

De goedkoopste manier van wintersport zijn de zogenaamde all inclusive wintersportvakanties. In dit geval is een skipas vaak bij de wintersport inbegrepen. Het voordeel van het boeken van een all inclusive wintersportvakantie is dat je wintersport gelijk kan beginnen. Je bent namelijk al in het bezit van een skipas en kan dus gelijk gaan genieten van je wintersport!

Geld terug voor je oude skipas

In sommige wintersport gebieden kan je wanneer je je skipas weer netjes terug brengt tot wel ? 10,- terug krijgen. Bijvoorbeeld in Kaprun Oostenrijk, krijg je vaak nog een kleine vergoeding terug voor je plastic smartcart skipas. Veel mensen vergeten dit en verliezen daardoor toch mooi ? 10,-. Controleer altijd bij aankoop van de skipas of je geld terug krijgt.

Wat kost een skipas als je hem online koopt

Verschillende skigebieden zijn inmiddels sterk online vertegenwoordigd. Je kan daarom vaak de skipas al online kopen. Het voordeel is dat je rustig op je gemak de prijzen van de skigebieden met elkaar kan vergelijken. Echter een groot bijkomend voordeel is dat online de skipassen vaak goedkoper zijn dan wanneer je ze in de winkel of op de skipiste zelf koopt. Het is daarom altijd slim om even online te kijken of er skipassen online te koop zijn.