Nederlanders bezuinigen op veiligheid tijdens wintersport

05 Februari 2013, Breda – Jaarlijks gaan meer dan een miljoen Nederlanders op wintersport. Meenemen.nl heeft 49.320 vakantiepaklijsten geanalyseerd en concludeert dat Nederlanders bezuinigen op veiligheid tijdens hun wintersport. Vooral ouders met kinderen hechten minder waarden aan de veiligheid van hun kinderen op de skipistes.

Top 3 minst meegenomen veiligheidsproducten:
1. Helm 13%
2. Knie beschermers 17%
3. Pols beschermers 23%

Top 3 meest meegenomen veiligheidsproducten:
1. Zonnebril 98%
2. Zonnebrand 93%
3. Lippenbalsum 72%

Volgens Ardan Bousché van Meenemen.nl nemen veel mensen het niet zo nauw met de veiligheid tijdens een wintersport. In veel gebieden is het bijvoorbeeld voor kinderen onder de 15 jaar verplicht om een helm te dragen. Ouders die met kinderen op vakantie gaan nemen in 21% van de gevallen geen helm mee. Los van het feit dat deze ouders een belangrijk veiligheidsrisico voor hun kinderen nemen is er ook een kans om een boete te krijgen van ? 150,-.

Over Meenemen.nl
Op Meenemen.nl kunnen mensen in een paar stappen een vakantiepaklijst maken en printen. Door aan te geven waar de reis naar toe gaat, wat voor een vakantie het is en wat de bijzonderheden zijn geeft Meenemen.nl een selectie aan die aangevuld kan worden. Wie de vakantiestress wil minimaliseren bespaart zo een hoop tijd en nadenken. Jaarlijks maken ruim 500.000 mensen een vakantie paklijst op Meenemen.nl