Handbagage regels

handbagage regels, regels handbagage, handbagage afmetingenAfmetingen, maximale gewichten, handbagage regels, er zijn er nog veel meer. Ga jij met het vliegtuig op vakantie zul je er vast tegen aanlopen: al die regels voor handbagage. Onthouden, dat zal je nooit allemaal doen. Daarom hebben wij ze hier voor je allemaal op een rijtje gezet.

Handbagage regels: afmetingen

De afmetingen voor de handbagage is per vliegtuigmaatschappij verschillend. Het is dus belangrijk om het even na te checken op de website maar de gemiddelde afmetingen zijn 55x40x20 centimeter (lengte, breedte, diepte).

Handbagage regels: gewicht

Ook voor de regel voor handbagage van het gewicht geldt dat het per vliegtuigmaatschappij verschild. Meestal ligt dit maximale gewicht tussen de vijf en tien kilo. Check dit dus ook op de desbetreffende website wil je wil problemen voorkomen.

Koop hier een handbagage koffer

Handbagage regels: vloeistoffen en gels

Het is algemeen bekend dat er iets is met vloeistoffen en gels, maar wat zijn nou de precieze regels voor handbagage. Wat mag wel en wat mag niet?  Hier de nationale regels even op een rijtje:

 • De producten mogen maximaal 100 milliliter bevatten
 • De producten moeten ALLEN in een doorzichtig hersluitbaar zakje zitten, deze zak is maximaal 1 liter
 • Een zakje van 1 liter per persoon is toegestaan. In dit zakje zitten dus je vloeistoffen én gels die maximaal 100 milliliter mogen bevatten.

Medicijnen mee in je handbagage

Maak je gebruik van medicijnen? Dan moeten deze mee in het vliegtuig en dus in je handbagage. Deze handbagage regels zijn in dit geval bestemd voor jou:

 • Meer dan 100 milliliter medicijnen is toegestaan
 • Neem je medicijnen mee, dan móet je op verzoek een doktersrecept kunnen overhandigen of aantonen. Neem dus áltijd een doktersrecept mee voor jouw medicijnen
 • Zorg ervoor dat je je doktersrecept ook in het Engels hebt voor de douanecontrole

Mag babyvoeding in je handbagage?

Neem je je baby mee op reis en wil je graag baby voeding meenemen? Ook daarvoor gelden speciale handbagage regels in het vliegtuig:

 • Meer dan 100 milliliter babyvoeding is toegestaan
 • De babyvoeding mag alleen in je handbagage als je baby met je meereist

Luchthaven inkopen in je handbagage

Op vliegvelden kun je vaak tax-free winkelen en het is dus bijna gegarandeerd dat je iets koopt op de luchthaven en mee wilt nemen aan boord. Ook voor deze producten zijn natuurlijk handbagage regels opgesteld:

 • Artikelen gekocht op Europese luchthavens mogen in je handbagage mee aan boord
 • Koop je vloeistoffen en gels? Dan worden deze in de winkel voor je verpakt in een speciale verzegelde tas
 • De gekochte vloeistoffen en gels moeten gekocht zijn op de dag van vertrek
 • Moet je overstappen? Dan moet je zak verzegeld blijven totdat je op de eindbestemming bent

Met deze regels bij de hand of in gedachten zal je minder zorgeloos verlopen. Bereid je goed voor en houd je aan de regels als je problemen of verwarring wilt voorkomen. Check altijd de website van je vliegtuigmaatschappij voor eventuele andere regels. Wij wensen je een hele fijne zorgeloze reis toe.