Mini-wintersport

mini-wintersport, wintersportvakantie, wintersportbestemmingWil je op wintersport, maar heb je weinig tijd of geld? Ga dan eens op een mini-wintersport. Wintersport is nog steeds razend populair in Nederland. Ieder jaar trekken er dan ook weer duizenden Nederlanders naar wintersportgebieden zowel binnen als buiten Europa. Echter is ook de mini-wintersport steeds meer in opkomst. Er zijn steeds meer mensen die alleen een weekend of een midweek op wintersport gaan. In dit artikel lichten we de mogelijkheden van een mini-wintersport toe. 

Mogelijkheden mini-wintersport

Als je kiest voor een mini-wintersport kan je kiezen voor een weekend, een paar dagen of een midweek. Vooral Duitsland is erg in trek voor een mini-wintersport. In de Duitse wintersportplaatsen ligt normaal gesproken van december tot en met maart sneeuw boven de 700-metergrens. Vanwege de korte reisduur is Duitsland dus ideaal voor een mini-wintersport. Met name de Beierse Alpen in Duitsland zijn ontzettend populair voor een mini-wintersport. Echter is dit wintersportgebied meer geschikt voor ervaren skiërs. De middelgebergten van het Saureland, de Harz, het Zwarte Woud en het Beierse woud zijn erg geschikt voor de beginnende skiër. 

Skiweekend

Voor een mini-wintersport kan je natuurlijk ook kiezen voor een skiweekend. Een skiweekend kan een driedaagse reis zijn met drie volle dagen skiën of snowboarden. Je bent dan twee nachten ter plaatse. Echter kan een skiweekend ook een vierdaagse reis zijn waarbij je drie of vier volle dagen kan genieten in de sneeuw. Je bent tijdens deze vierdaagse mini-wintersport drie overnachtingen op je wintersportbestemming. 

Vervoer mini-wintersport

Heb je besloten om op mini-wintersport te gaan, dan kan je er voor kiezen om met eigen vervoer, zoals de auto, te gaan. Echter kan je ook met de bus of met het vliegtuig naar je wintersportbestemming gaan. Het voordeel van eigen vervoer is de flexibiliteit. Je kan zelf bepalen hoe laat je vertrekt en wanneer je een tussenstop maakt en als je een wintersportbestemming voor je mini-wintersport in de buurt zoekt, hoeft de reis niet lang te duren. 

Kies je voor een wintersportbestemming die iets verder weg ligt, kan je beter kiezen voor de bus of het vliegtuig. Met het vliegtuig ben je natuurlijk sneller op je wintersportbestemming van je mini-wintersport. Echter scheelt het vaak veel in de prijs als je kiest voor de busreis. Kijk dus goed rond op het internet als je een mini-wintersport wilt gaan maken en boeken