Jongeren onderschatten voorbereiding wintersport vakantie

Utrecht – 6 december 2016 – Dit jaar gaan er naar schatting weer ongeveer 900.000 Nederlanders op wintersport, dit is zijn er meer ten opzichte van 2013. Wintersport is erg populair onder jongeren maar het blijft een dure vakantie en kent relatief grote risico?s. Meenemen.nl heeft in opdracht van GWK Travelex een onderzoek gedaan onder wintersporters en hier uit zijn een aantal verrassende conclusies gekomen.

Meest opvallende conclusies:

  1. 34% van de jongeren neemt eigen alcohol mee op vakantie;
  2. 29% van de jonge vrouwen gaat onverzekerd op wintersport;
  3. 57% van de jonge mannen gaat onverzekerd op vakantie;
  4. 66% van de jongeren denkt dat in Zwitserland met euro?s betaald kan worden;
  5. 82 % van de jongeren bereidt zich niet goed voor op de wintersport;

Bezuinigen op drank
Drank is erg duur, vooral in wintersportgebieden. Zo blijkt dat 34 % van de jongeren die op wintersport gaan daarom graag hun eigen alcoholische drank meenemen op wintersportvakantie, zodat zij hier op kunnen bezuinigen. ?Jongeren geven aan dat de kosten van drank de belangrijkste reden is om drank mee te nemen vanuit Nederland.? aldus Ardan Bousché van Meenemen.nl.

Verzekeringen
Veel jongeren zijn in de veronderstelling dat een standaard reisverzekering een wintersport dekt. Het tegendeel is echter waar want veel reisverzekeringen dekken wintersport vakanties niet. Opvallend is het grote verschil tussen mannen en vrouwen. 57% van de jonge mannen gaat volledig onverzekerd op vakantie en nemen daarbij een groot risico. Meer informatie over wintersportverzekeringen vind je hier.

Voorbereiding wintersportvakantie
Wanneer je op wintersport gaat is een goede voorbereiding natuurlijk erg belangrijk. Als je met de auto op wintersportvakantie gaat is het verstandig om de auto goed te laten keuren tegen het winterse weer en sneeuwkettingen aan te schaffen. Sneeuwkettingen zijn tevens in veel wintersportgebieden verplicht, net als winterbanden. Uit het onderzoek van meenemen.nl blijkt dat 54% zich niet bewust is van de regels omtrent winterbanden en slecht 18% weet dat sneeuwkettingen verplicht in de auto aanwezig moeten zijn in Zwitserland.

Wintersport in Zwitserland
Veel jongeren (66%) zijn onbekend met het feit dat de officiële betaal eenheid in Zwitserland geen euro is maar Zwitserse Frank. Dit maakt dat een reis naar Zwitserland vaker problemen oplevert bij tol poortjes of bij tankstations. Het is daarom raadzaam om vooraf in Nederland Zwitserse Franken te halen zodat in ieder geval onderweg er geen problemen kunnen ontstaan.

48% is slecht verzekerd
Uit onderzoek onder 210.000 meenemen.nl gebruikers blijkt dat men slecht verzekerd op vakantie gaat.
Lees het volledige onderzoek

Wel een goede reisverzekering afsluiten