Wintersport in Noorwegen

wintersport in noorwegen, wintersportvakantie, skivakantie, skigebiedWintersport in Noorwegen, iets waar ieder jaar weer duizenden mensen voor kiezen. In Noorwegen ligt de oorsprong van het skiën. Het is dus niet heel raar dat er zo veel mensen voor een wintersportvakantie in Noorwegen kiezen. Het land is sneeuwzeker, de accommodaties zijn er prachtig, je kan er genieten van heerlijk eten en de bevolking van Noorwegen is ontzettend gastvrij. Je voelt je tijdens wintersport in Noorwegen dan ook al snel op je gemak. 

Geweldige wintersportvakantie

Van oorsprong komen zowel skiën als langlaufen uit Noorwegen. Toch zijn de accommodaties heel modern. Zo vind je er moderne skiliften, materiaal en faciliteiten om optimaal te kunnen genieten van je wintersport in Noorwegen. Wintersport in Noorwegen is een geweldige ervaring en gegarandeerd een heerlijke skivakantie. Noorwegen staat namelijk bekend om de rust en de ruimte die je er hebt. Dit zie je terug in de natuur, maar ook op de pistes. Dit is ook de reden dat wintersport in Noorwegen zo populair is. Je vindt er geen enorme wachtrijen bij de liften, zelfs niet tijdens de drukste wintersport periode. Een aantal populaire wintersportgebieden in Noorwegen zijn Geilo, Trysil en Hemsedal. Hier maak je geweldige lange afdalingen door de verse sneeuw. 

Geilo

Geilo is één van de oudste wintersportgebieden van Noorwegen en ligt op 800 meter hoogte. Geilo is een sneeuwzeker wintersportgebied met veel mogelijkheiden voor zowel snowboarders, freestylers en langlaufers. Ook voor wintersport in Noorwegen met kinderen is Geilo een geschikt skigebied. Naast skiën, snowboarden en langlaufen zijn er genoeg andere dingen te doen in Geilo. Zo kan je er bijvoorbeeld een sneeuwscootersafari of een tocht met sledehonden maken. 

Trysil

Trysil is het grootste skigebied van Noorwegen waar je kan genieten van een geweldige wintersportvakantie in Noorwegen. Skigebied Trysil is geschikt voor kinderen en zowel beginnende als gevorderde skiërs. Tevens vind je in dit skigebied een funpark met onder andere een halfpipe voor de freestyle skiërs en snowboarders. Voor de kids zijn er drie kinderskigebieden. Gegarandeerd een heerlijke wintersport in Noorwegen in skigebied Tysil. 

Hemsedal

Skigebied Hemsedal wordt ook wel de Scandinavische Alpen genoemd. Vanaf begin december tot half april ben je zeker van veel sneeuw tijdens je wintersport in Noorwegen. Dit gebied in Noorwegen is geschikt voor iedereen. Zowel kinderen, beginners, gevorderden en snowboarders kunnen zich hier prima vermaken. Skigebied Hemsedal reikt van 600 tot maximaal 1450 meter hoog. Je vindt er 43 kilometer aan pisten en 21 skiliften, waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Hierdoor kan je maximaal genieten van je wintersport in Noorwegen in Hemsedal. 

48% is slecht verzekerd
Uit onderzoek onder 210.000 meenemen.nl gebruikers blijkt dat men slecht verzekerd op vakantie gaat.
Lees het volledige onderzoek

Wel een goede reisverzekering afsluiten