Kerstmarkten Valkenburg

kerstmarkten valkenburg, kerstmarkt valkenburg, kerstmarkt, valkenburgKerstmarkten in Valkenburg trekken elk jaar duizenden bezoekers. Tijdens de kerst is het stadje Valkenburg extra knus en gezellig. Zo heb je in Valkenburg drie kerstmarkten, namelijk kerstmarkten in:

  • de Fluweelengrot
  • de Gemeentegrot
  • de Wilhelminagrot

Valkenburg is dus een zeer geschikte plaats om te genieten van de kerstsfeer. In het artikel zullen wij de kerstmarkten in het kort toelichten. 

Bezoek kerstmarkten Valkenburg

Het bezoeken van kerstmarkten in Valkenburg is een wel heel bijzondere ervaring. In Valkenburg zijn twee kerstmarkten namelijk gesitueerd in grotten, namelijk de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De donkere gangen van de grotten zijn sfeervol verlicht met kerstverlichting en stralen een echte kerstsfeer uit. In de verlichte gangen van de grot staan tientallen kraampjes waar je de leukste kerstspullen kan kopen. Na een dag rondstruinen op de kerstmarkten kan je onder het genot van heerlijke warme chocolademelk of glühwein bijkomen in één van de vele cafeetjes. 

Wilhelminagrot

Wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan de kerstmarkten van Valkenburg is een bezoek aan de Wilhelminagrot. In de Wilhelminagrot vind je een prachtige kerststal gemaakt van zand. Dit kunstwerk is wel zes meter hoog en hiermee de grootste zandsculpturen kerststtal van Europa. Een unieke ervaring dus!

Kerstparade

De kerstmarkt in Valkenburg is al jarenlang de nummer één kerstmarkt in Nederland. Het stadje wordt rond de feestdagen voor enkele weken omgetoverd tot een gezellige en sfeervolle kerststad. Hier kom je zeker in de kerststemming!

Wat je ook zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan één van de kerstmarkten in Valkenburg is de prachtige kerstparade. Deze kerstparade vindt plaats in het centrum en is vanaf november elke woensdag en zaterdagavond te bekijken. De kerstparade is een sprookjesachtige optocht met prachtig versierde praalwagens, onder begeleiding van toepasselijke kerstmuziek. 

Route d’Amuse

Tevens is het mogelijk om tijdens een bezoek aan Valkenburg deel te nemen aan een speciale kerstwandeling door het prachtige Valkenburg. Onderweg bezoek je verschillende restaurantjes waar je kan genieten van heerlijke amuses.