Kerst vieren in het Engelse York

kerst vieren in york, kerstmarkt york, shoppen yorkKerst vieren in het Engelse stadje York is een bijzondere ervaring. In York wordt kerst namelijk uitbundig gevierd. Een groot deel van de Engelse bevolking gaat dan ook jaarlijks naar York om de écht kerstsfeer te proeven.

Maar niet alleen Engelsen kiezen er voor om kerst te vieren in York. Jaarlijks reizen er namelijk duizenden mensen, uit verschillende landen, af naar York om hier te genieten van de geweldige kerstsfeer. In dit artikel vertellen wij je wat er allemaal te doen is in York rond de kerstperiode.

Prachtige stad

York is een historische stad en misschien wel één van de mooiste steden van Engeland. In het oude centrum van York hangt een geweldige sfeer. In november, wanneer heel Engeland zich op maakt voor kerst, wordt York omgetoverd tot een ware kerststad. De straten worden prachtig versierd met fonkelende lichtjes en versierde kerstbomen en ook verschillende winkels worden geheel in kerstsfeer versierd, heerlijk dus om kerst te vieren in York!

Kerstmarkt in York

Wie houdt er nou niet van kerstmarkten? Op een kerstmarkt waan je je in een waar sprookje. Alle kraampjes zijn mooi versierd en overal fonkelt mooie kerstverlichting. Op een kerstmarkt kan je inkopen doen voor kerst of genieten van typische kerstlekkernijen.

Rondom Parliament Street, St Sampsons Square en Coppergate in York wordt ieder jaar een prachtige kerstmarkt opgebouwd. Vrolijk versierde kerstkramen worden uitgestald, waar je werkelijk je ogen uitkijkt. Je vindt er verschillende kerstcadeau?s, lokale producten en oude ambachten. Rondom het middeleeuwse stadhuis van York presenteren kunstenaars uit de omgeving hun producten en kan je genieten van een speciale ambachtenmarkt. Zing mee met de bekende ?Christmas Carols?, geniet van een glaasje glühwein en ga op zoek naar een leuke souvenir voor thuis. Al dit maak je mee tijdens kerst vieren in York!

Je kijkt je ogen uit!

Naast de kerstmarkt in York is er nog veel meer te zien in York. York is een prachtige oude stad met smalle straatjes, hobbelige keien en verschillende oude vakwerkhuizen. Je kijkt werkelijk je ogen uit in York. Ga bijvoorbeeld eens naar de York Minster, een indrukwekkende kathedraal aan de rand van het centrum van York. Het is een aanrader om hier in het donker naar toe te gaan. De York Minster wordt dan prachtig verlicht!

Ga dit jaar dus eens kerst vieren in het Engelse York en boek een kerstreis. Je kijkt er werkelijk je ogen uit in de prachtig versierde straten en winkels!