Kerstmarkt Aken

kerstmarkt akenDe kerstmarkt in Aken, Duitsland wordt elk jaar door duizenden mensen bezocht. Dit komt vooral omdat de kerstmarkt in Aken bekend staat om haar familiaire karakter. In de periode voor kerst veranderen de vele pleinen en straatjes van Aken tot een sfeervol paradijs. Vooral de monumentale Dom is dan een prachtig gezicht.

Overal in Aken vind je tijdens de kerstmarkt schitterende lichtjes. Je bevind je in een waar kerstparadijs tijdens de kerstmarkt in Aken. In dit artikel zullen wij de kerstmarkt in Aken in het kort voor je toelichten.

Kerstmarkt

In de periode voor kerst veranderen de pleinen en smalle straatjes in het centrum van Aken in een waar paradijs. De kerstmarkt vindt plaats op het levendige Marktplatz en het Katschhof. Bij de sfeervolle houten kerstkraampjes kan je verschillende kerstspullen kopen. Zo vind je hier kerstcadeau?s, kerstversiering, maar ook verschillende hapjes en drankjes bij de horecakraampjes. Op meerder plaatsen op de kerstmarkt in Aken zie je prachtig opgetuigde kerstbomen en hoor je gezellige kerstliedjes.

Kerstcadeau?s

De kerstcadeau?s die je op de kerstmarkt in Aken kan kopen zijn heel bijzonder. Veel van deze cadeau?s zijn handgemaakt, wat ze erg origineel maakt. Zo zijn bijvoorbeeld de handgemaakte voorwerpen van hout een echte aanrader.

Horecakraampjes

De geur van ?lebkuchen?, warme chocolademelk en glühwein, tijdens de kerstmarkt in Aken kom je het allemaal tegen. De kerstmarkt in Aken komt pas echt goed tot zijn recht vanaf de namiddag en in de avond. Alle kraampjes zijn dan prachtig verlicht en je kan dan heerlijk genieten van de verschillende typische kersthapjes en drankjes.

Probeer bijvoorbeeld het vers gemaakte kerstgebak of de bekende Akense Printen, een soort kruidenkoekpop met amandelen, noten, suiker- of chocoladeglazuur. Ook het drinken van glühwein en het eten van aardappelpannenkoeken is een echte Duitse kersttraditie.

Puur genieten

Ieder jaar neemt het aanbod van zowel culinaire kraampjes als ambachtelijke producten dan ook toe. Kom dus naar de kerstmarkt in Aken en geniet van de heerlijke kerstsfeer die hier hangt.