Kerstmarkten Keulen

kerstmarkten keulen, kerstmarkt keulenDe kerstmarkt van Keulen is samen met de kerstmarkten van Düsseldorf en Oberhausen de populairste van Duitsland! Kerstshoppen in Duitsland is ontzettend populair, jaarlijks worden er vele kerstreizen naar Duitsland georganiseerd door verschillende reisaanbieders.

Kerstmarkten Keulen

Keulen heeft maar liefst zes verschillende kerstmarkten, verspreid door de hele stad. De verschillende kerstmarkten zijn:

  • de Neumarkt
  • de kerstmarkt aan de Rudolfplatz
  • de kerstmarkt op een schip op de Rijn
  • een middeleeuwse kerstmarkt
  • de Altermarkt
  • de kerstmarkt onder de Dom van Keulen

Deze verschillende kerstmarkten in Keulen zullen wij hieronder in het kort beschrijven.

 

Neumarkt

Op de Neumarkt vind je de oudste kerstmarkt van Keulen. De kraampjes die op deze kerstmarkt staan brengen je weer terug naar de sfeer van de eerste kerstmarkten in de jaren ?70.

Rudolfplatz

Vanaf de Neumarkt kom je op de Rudolfplatz terecht. Naast de Hahnentorburg vind je de kleinste en meeste sprookjesachtige kerstmarkt van Keulen. De kerstmarkt op de Rudolfplatz is prachtig verlicht met allerlei verschillende sprookjesfiguren.

Kerstmarkt op een schip op de Rijn

De kerstmarkt op een schip op de Rijn is een bijzondere ervaring. Een kerstmarkt op een boot vind je namelijk niet vaak! Deze kleine kerstmarkt bestaat uit 40 kraampjes. Je kan hier verschillende leuke kleine kerstcadeautjes kopen of genieten van een glaasje glühwein! Tevens heb je vanaf de boot een prachtig uitzicht over de binnenstad van Keulen.

Middeleeuwse kerstmarkt

De middeleeuwse kerstmarkt vind je naast het chocolademuseum in Keulen. Op deze middeleeuwse kerstmarkt vind je onder andere goochelaars, kunstenaars, verklede acteurs en hoor je verschillende middeleeuwse dialecten en middeleeuwse muziek!

Altermarkt

De Altermarkt is een kerstmarkt voor kinderen. De kinderen kunnen zich op deze kerstmarkt vermaken in de carrousel of bij de kerstman die hen hoogstpersoonlijk komt bezoeken! Tevens is er een overvloed aan speelgoed in de verschillende kraampjes op de Altermarkt.

Kerstmarkt onder de Dom van Keulen

Het mooiste decor van alle kerstmarkten van Keulen vind je hier! De prachtige verlichte kraampjes zorgen voor een echte kerstsfeer. Geniet van de grote hoeveelheid lekkernijen of koop een leuke souvenirs. Natuurlijk is het dan ook heel leuk om de Dom van Keulen een bezoekje te brengen.