Kerstmarkt Dordrecht

kerstmarkt dordrechtDe kerstmarkt Dordrecht is al jarenlang een begrip in Nederland. Ieder jaar wordt het historische centrum van Dordrecht omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Tien jaar geleden begon deze kerstmarkt als een kleine, gezellige markt. Maar in de afgelopen tien jaar is de kerstmarkt in Dordrecht omgetoverd tot de grootste kerstmarkt van Nederland. 

Kom in de kerstsfeer

De Kerstmarkt Dordrecht, ieder jaar weer komen duizenden mensen naar de grootste kerstmarkt van Nederland. Met 200 kramen en pagodetenten is Dordrecht namelijk de grootste kerstmarkt van Nederland. Tijdens de kerstmarkt in Dordrecht vindt er ook veel entertainment plaats. Zo zijn er verschillende muziekpodia, is er een straattheater en de welbekende Christmas sing-a-long. In dit artikel zullen wij de kerstmarkt Dordrecht kort toelichten. 

Locatie

De kerstmarkt in Dordrecht vind je op verschillende locaties, namelijk:

  • Op de Groenmarkt
  • Op de Grotekerksbuurt
  • Rondom de Grote Kerk
  • Op de Voorstraat

Kraampjes

De ruim 200 kramen en pagodetenten zijn sfeervol versierd en bieden verschillende producten aan. Zo zijn er kraampjes waar je kerstcadeautjes kan kopen, maar ook kramen waar je bloemstukjes en andere kerstartikelen kan kopen. Scoor op de kerstmarkt in Dordrecht een origineel zelfgemaakt cadeautje voor je familie of vrienden voor onder de boom! 

Rond de Grote Kerk in Dordrecht presenteren ambachtslieden hun ambacht en verkopen zij hun zelfgemaakte producten. De Grote Kerk van Dordrecht is tevens te bezichtigen tijdens de kerstmarkt in Dordrecht. Tevens vind je op de kerstmarkt in Dordrecht een wintertuin bij de Grote Kerk. Hier kan je onder andere kerstbomen kopen, maar ook een echte levende kerststal bewonderen. Tijdens de kerstmarkt in Dordrecht kom je dus geheel in de kerstsfeer!

Natuurlijk kan je tijdens de kerstmarkt in Dordrecht ook genieten van verschillende winterse hapjes en drankjes. Neem bijvoorbeeld een heerlijke glühwein om weer even op te warmen in de winterse kou of geniet van een heerlijk warme oliebol. Tijdens de kerstmarkt in Dordrecht is er genoeg variatie in kraampjes en kan je heerlijk genieten van een echte kerstsfeer.