Kerststallen

kerststal, kerststallen, kerstmarkt, kerstmarktenKerststallen zijn een eeuwenoude traditie waar je een voorstelling van de geboorte van Jezus vindt. Tevens vind je er vaak levende dieren als een ezel, een os en schapen. Kerststallen vind je vaak op kerstmarkten over de hele wereld.

Op een kerstmarkt kan je genieten van de gezellige kerstsfeer met mooi verlichte kraampjes, leuke cadeautjes, de lekkerste kersthapjes én natuurlijk een glaasje glühwein.

Populair in heel Europa

Kerststallen zijn populair over heel de wereld. Vooral in Europa vind je veel authentieke kerststallen met echte mensen en dieren. Één van de bekendste kerststallen is die in Rome bij de Sint-Pietersbasiliek op het Sint Pietersplein. Deze kerststal bestaat al sinds 1982 en wordt ieder jaar weer bezocht door vele mensen.

Één van de bekendste kerststallen op één van de vele kerstmarkten in Nederland is die in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Hier vind je niet alleen een grote kerststal, maar wordt het hele verhaal van de geboorte van Jezus nagespeeld. Zo vind je in een groot veld nabij deze kerststal een groot veld met herders die de boodschap kregen en een optocht van mensen die op weg zijn naar de stal. In Den Bosch kan je dus genieten van één van de mooiste kerststallen van Nederland en genieten van een geweldige kerstsfeer!

Ook op de kerstmarkt in Soest vind je een echte levende kerststal. De kerststal in Soest wordt ook wel één van de mooiste kerststallen van Nederland genoemd. Hier vind je verschillende soorten vee, maar ook konijnen, kippen en kuikens. Onder toezicht kunnen de kinderen deze dieren aaien en knuffelen. De kerstmarkt in Soest en een bezoekje aan één van de mooiste kerststallen in Nederland is dan ook een leuk uitstapje met kinderen.

Kerstmarkt

Tijdens een bezoekje aan een kerststal kan je tevens genieten van de gezellig kerstmarkt. Door heel Nederland worden ieder jaar in december diverse kerstmarkten georganiseerd. Hier kan je diverse kerststallen bezoeken, genieten van de gezellige kerstsfeer, leuke cadeautjes kopen voor de feestdagen en genieten van diverse kersthapjes. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de leuke kerstmarkt van Dordrecht!