De perfecte schoenen voor het backpacken

schoenen backpackenAls je gaat backpacken zijn schoenen heel erg belangrijk. Tijdens het backpacken ga je veel lopen en misschien ga je ook wel een spannende berg beklimmen, schoenen zijn een must voor backpacken. Wil je goed voorbereid op je backpack vakantie gaan dan is een goede uitrusting een must. Scoor de perfecte schoenen voor een backpack vakantie met onze tips!

De perfecte backpack schoen

Er zijn verschillende populaire backpack bestemmingen die ieder een andere ondergrond hebben. Als je de perfecte backpack schoenen wilt scoren is het belangrijk om te kijken op wat voor soort grond je gaat rondtrekken. Ook is het verstandig om te checken wat de weersverwachting is in jouw backpack bestemming. Ga jij in de wintertijd backpacken dan zal je andere backpack schoenen nodig hebben dan als jij in de zomer gaat backpacken.

Is het erg warm in de tijd dat je op backpack vakantie gaat? Neem dan ook een paar rubberen sandalen mee. Ze zijn licht in je tas, nemen weinig ruimte in en zijn heerlijk om op te lopen tijdens warm weer!

Tip: De schoenmerken Meindl en Lowa hebben een uitgebreid assortiment van backpack schoenen! Wil je advies over het kopen van wandelschoenen voor het backpacken? We hebben een speciaal artikel geschreven voor het kopen van wandelschoenen.

Goed voorbereid op backpack vakantie

Jezelf goed voorbereiden op een backpack vakantie is erg belangrijk. Als je gaat backpacken ben je voor een langere tijd weg en daarom is het essentieel om een goede voorbereiding te trekken. Als je de perfecte backpack schoenen hebt gevonden is het handig om ze thuis eerst goed in te lopen. Als je je schoenen van te voren inloopt weet je zeker dat ze goed zitten en wennen je voeten aan je nieuwe backpack schoenen.

Als je gaat backpacken is het ook belangrijk dat je een goede backpack hebt, hierin bewaar je al je spullen en is een van de belangrijkste onderdelen van je uitrusting. Controleer als je belangrijke spullen als je gaat backpacken, vergeet zo niet je reisdocumenten en een speciale reisverzekering voor backpacken af te sluiten. Met deze handige checklist vergeet jij niks mee te nemen op deze prachtige reis, uiteraard met je nieuwe backpack schoenen!