Vaak vergeten maar onmisbaar voor een backpacker

Checklist vakantieBackpacken, niet de meest comfortabele manier van reizen, maar vaak wel de meest avontuurlijke, uitdagende en de meest vrije manier van reizen. Je hebt geen verplichtingen en zit nergens aan vast. Alleen jij, je vliegticket, backpack en heel veel vrijheid, wat wil je nog meer? Een populair continent om te gaan backpacken is Zuid-Amerika. Landen als Argentinië, Brazilië, Peru, Chili en Bolivia zijn natuurlijk geweldig om te bezoeken en zijn ook erg populair onder backpackers die deze kant optrekken. In samenwerking met Backpackenzuidamerika.nl geven wij je 5 tips van producten die vaak worden vergeten door backpackers die naar Zuid-Amerika gaan. Lees hier wat je dus absoluut niet moet vergeten en wel moet meenemen als je gaat backpacken.

1. Creditcard, die heb ik toch niet nodig?

Het klinkt misschien gek, maar ondanks het feit dat er altijd op gewezen wordt, is een creditcard een van de meest vergeten noodzakelijke reis items door backpackers. Het erge hiervan is eigenlijk dat backpackers het vaak niet vergeten maar bewust niet meenemen, omdat ze denken het niet nodig te hebben. Later tijdens hun reis komen ze er pas achter dat ze het onderschat hebben en dat het toch wel erg handig is om er altijd een op zak te hebben. Zeker als je ver van huis bent in Zuid-Amerika en in vreemde situaties terecht kunt komen waar een creditcard soms heel handig kan zijn.

2. Kopieën heb ik niet, wel alle originele versies.

Heb ik alles? Paspoort check, creditcard check, verzekeringspas check, zorgpas check. Ok, ik ben klaar om te gaan. Ho, stop, wacht. Je vergeet de kopieën van je belangrijkste reisitems die je nodig hebt om toegang te krijgen, te kunnen betalen, als borg kunt inzetten of als je zorg of hulp nodig hebt als je ziek bent of in een andere benarde situatie terecht bent gekomen. Maak dus voordat je gaat backpacken altijd een kopie van je paspoort / verzekeringspas / zorgpas / creditcard en mail ze voor de zekerheid ook door naar jezelf, dan kun je er altijd bij als je internet hebt.

3. Waarom heb ik eigenlijk een flightbag / regenhoes nodig dan?

Backpackers die al wat meer ervaring hebben, die zullen dit item niet snel vergeten, maar ga je voor het eerst backpacken, dan is de flightbag i.c.m. regenhoes misschien niet het eerste waar je aan denkt en misschien wel een essentieel item die je vergeet. Doe dat niet. Wij raden je voor zowel de veiligheid als je comfort echt aan om een flightbag i.c.m. regenhoes mee te nemen op je backpackreis. Zo is je tas (ook als je hem niet op je rug hebt) altijd veilig en droog. Ook als je ineens in een bizarre regenbui terecht komt waar je niet makkelijk even ergens kunt schuilen.

4. Waarom een adres label in meerdere vakken van mijn backpack?

Je kunt tijdens het backpacken alles kwijtraken wat je bij vertrek of tijdens je reis in je bagage hebt meegenomen, dus ook je hele backpack. Ook al is het natuurlijk het enige wat je bij je hebt, hoe kun je het dan vergeten, horen wij je denken? Echter vernemen wij toch vaak van backpackers dat het hun is overkomen. Of je hele tas wordt gestolen, of je vergeet hem zelf op een station, in een winkelcentrum, hostel, hotel, taxi of waar dan ook. En of hij nou gestolen is of niet, een adreslabel verwerken op meerdere plekken in je tas is echt een aanrader. Stop adreslabels met mail adres en telefoonnummer in meerdere vakken van je backpack. Mocht iemand je tas vinden, dan kan hij hem afgeven, terugsturen of direct contact met je opnemen via mail of telefoon zodat je weet waar je hem op kunt halen. Let op, bevestig het label nooit in het zicht als je woonadres er op staat. Op Schiphol kunnen mensen rondlopen die hier kwade bedoelingen mee kunnen hebben en er juist op loeren om adressen te scoren van mensen die op reis gaan.

5. Plastic zakken heb ik toch niet nodig als ik een backpack heb?

Wat moet je nou met een plastic zak als je al een grote backpack bij je hebt? De plastic zakken die je mee moet nemen hebben meerdere functies. De eerste is voor je kleding. Als je al je kleren in stevige plastic prullenbakzakjes doet, dan kun je de lucht er uit persen en veel kleren bij elkaar geperst in je backpack stoppen. Een ander voordeel is ook dat door de extra plastic tas om je kleding heen je geen kans loopt dat doordat er iets breekt in je tas of door een regenbui je kleding nat wordt. Ook kan het sowieso handig zijn om wat extra plastic tasjes bij je te hebben tijdens het reizen. Mocht je nou in een bus of boot misselijk worden, dan kun je altijd terugvallen op een van je plastic tasjes om in over te geven. Hopen dat je ze daar niet voor nodig hebt, maar je weet maar nooit.