Waar moet je op letten bij het kopen van wandelschoenen?

wandelschoenen kopenGa je op vakantie en ben je van plan veel te wandelen? Dan is het handig om wandelschoenen mee te nemen. Heb je geen wandelschoenen maar wil je deze kopen? Bij het kopen van nieuwe wandelschoenen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Wij hebben de belangrijkste dingen, waar je op moet letten bij het aanschaffen van wandelschoenen, voor je op een rijtje gezet. 

Koop wandelschoenen niet online

Het kan makkelijk zijn om wandelschoenen online te kopen maar let er wel op dat je deze niet kunt passen. Hierdoor is het lastig de juiste pasvorm en de juiste maat te vinden. Bovendien kun je je niet laten adviseren door een persoonlijke verkoper.

Koop wandelschoenen niet aan het begin van de dag

Je voeten zijn aan het begin van de dag het dunst. Je voeten worden wat dikker naarmate de dag vordert. Het is belangrijk je schoenen niet aan het begin van de dag te kopen want dan is de kans groot dat deze schoenen in de middag niet meer zo lekker zitten. Als je aan het begin van de dag wandelschoenen gaat kopen is de kans groot dat de schoenen in de middag niet meer zo lekker zitten, dan toen je ze in de winkel paste.

Pas altijd beide schoenen

Wanneer je wandelschoenen gaat kopen is het belangrijk dat je beide schoenen past. Vaak zijn je voeten niet gelijk in omvang en kan het voorkomen dat de schoen aan de ene voet lekker zit en aan de andere voet helemaal niet lekker zit.

Draag de juiste sokken

Draag de juiste sokken wanneer je wandelschoenen draagt. Katoenen sokken zijn aan te raden. Wanneer je wandelschoenen gaat passen en geen sokken aan hebt kun je ook de verkoopster van de winkel om een paar sokken vragen waarmee je kunt passen. Bovendien kan een verkoper je advies geven.