Backpacken in Azië

backpacken azieBackpacken in Azië is geweldig! Wanneer je gaat backpacken in Azië zie je ontzettend veel van dit prachtige continent. Want wanneer je gaat backpacken zie je de wereld op een andere manier. Echter komt er veel kijken bij de voorbereiding van een backpack vakantie naar Azië.

Zo moet je een geschikte locatie vinden voor backpack vakantie, maar is het ook belangrijk dat je rekening houdt met diverse vaccinaties en andere belangrijke voorbereidingen. In dit artikel vertellen wij je alles over backpacken in Azië, waardoor jij met volle teugen kan genieten van jouw backpack vakantie.

In dit artikel lees je diverse tips en staan handige artikelen die je helpen bij de voorbereiding. Een voorbereiding is, zoals wij inmiddels kunnen weten, extreem belangrijk. Wij hebben meer dan 400.000 Nederlandse en Vlaamse backpackers geholpen bij de voorbereiding. Dit gaat niet alleen over welke toffe bezienswaardigheden ga je bekijken. Nee het gaat juist ook om alle tips met betrekking tot de voorbereiding van je backpack vakantie in Azie.

Populaire landen

Azië is het grootste continent ter wereld en tevens één van de populairste bestemmingen onder backpackers. De reden dat Azië een populaire bestemming is voor backpackers zijn de lage prijzen. Tijdens je reis kan je namelijk heel goedkoop verblijven in hotels en hostels. Ook hoeven vliegtickets niet duur te zijn, wanneer je maar slim boekt.

Maar naast een goedkope backpack vakantie vind je in Azië de mooiste witte stranden en oerwouden. Met meer dan 50 landen is er genoeg keuze voor iedere backpacker die naar Azië wilt.

De populairste landen om te backpacken in Azië zijn:

Waarom backpacken in Azië?

Backpacken in Azië is een bijzondere ervaring. Azië is namelijk een heel veelzijdig continent, wat dit continent tevens een geschikte bestemming maakt voor een backpack vakantie. De prachtige natuur, de gunstige prijzen, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten dragen hieraan bij. Voor iedere backpacker is er wel iets in Azië wat hen aanspreekt.

Als beginnende backpacker kan je in landen zoals Thailand en Indonesië goed terecht, deze zijn namelijk al behoorlijk ingesteld op toerisme. Voor de meer ervaren backpacker zijn China en India leukere landen om te backpacken, deze landen zijn (nog) wat minder geroerd door het toerisme. Kortom, wanneer je gaat backpacken in Azië is er genoeg keuze. Of je nou wilt genieten van het heerlijke weer of lekker een strand wil bezoeken. In azie bevinden zich enkele van de 5 mooiste stranden van de wereld.

Culturele verschillen

Maar natuurlijk moet je zeker ook je onderdompelen in de cultuur. De grote culturele verschillen met Europa zijn niet alleen direct zichtbaar als je aankomt op het vliegveld, je merkt het overal. Laat je door deze verschillen inspireren en neem de waardevolle inzichten mee naar huis.

Voorbereiding backpacken Azië

Je voorbereiding is erg belangrijk bij dit soort type reizen. Juist omdat je je makkelijk wil kunnen bewegen, zonder zware rugzak of al te veel bagage. Er komt namelijk veel bij kijken wanneer je gaat backpacken. Maar tevens is de bestemming erg belangrijk. Zo worden er bijvoorbeeld diverse inentingen aangeraden wanneer je gaat backpacken. Kortom, bereid je goed voor wanneer je gaat backpacken! Wij hebben een speciale checklist backpacken voor jou samengesteld.

Allereerst moet je een aantal dingen regelen wanneer je gaat backpacken in Azië. Een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden zijn onder andere:

  • Vaccinaties: laat je inlichten door je huisarts, de GGD of Thuisvaccinaties over verplichte vaccinaties en vaccinaties die worden aangeraden bij een bezoek aan de landen die zal aandoen.
  • Belangrijke medicijnen: denk hierbij aan malaria pillen.
  • Verzekeringen: wanneer je gaat backpacken is een goede verzekering erg belangrijk. Tijdens het backpacken loop je namelijk veel risico?s. Wanneer er iets gebeurt wil je goed verzekerd zijn.
  • Maak een handige backpack checklist die je helpt bij de voorbereiding van je vakantie
  • Informeer vrienden en familie goed waar je op welk moment ongeveer bent
  • Voorkom hoge kosten en maak vooraf een planning hoeveel je wenst uit te geven
  • Hou dagelijks tijdens je reis simpel je kosten bij
  • Loop niet rond met te veel geld op zak
  • Zorg dat je voldoende geld op je rekening hebt staan voor noodgevallen

Kortom, met een goede voorbereiding kan je optimaal genieten van het backpacken in Azië. Iets waar je nog jaren aan terug zal denken!