Backpacken in Zuid-Amerika

backpacken zuid-amerikaBackpacken in Zuid-Amerika, wie wilt dat nou niet? Zuid-Amerika is één van de populairste bestemmingen om te gaan backpacken. Zuid-Amerika trekt ieder jaar weer veel backpackers aan met het enorme tropische regenwoud en het mooie Amazone gebied. Backpacken in Zuid-Amerika is dan ook een unieke ervaring. Tijdens het backpacken in Zuid-Amerika ontdek je kanten van het continent die je nog niet kende.

Echter is het erg belangrijk, wanneer je gaat backpacken, om goed voorbereid op reis te gaan. Een backpack vakantie vergt nou eenmaal veel voorbereiding en je brengt ook niet zomaar een bezoekje aan Zuid-Amerika. In dit artikel geven wij een aantal handige tips voor het backpacken in Zuid-Amerika.

Populaire landen

Zuid-Amerika is een prachtig continent om te gaan backpacken en trekt ook ieder jaar weer vele backpackers. Echter is het wel een pre als je Spaans spreekt. Het grootste deel van de bevolking in Zuid-Amerika spreekt namelijk Spaans. Populaire landen om te gaan backpacken in Zuid-Amerika zijn:

Wanneer je niet zo goed of helemaal geen Spaans spreekt is Suriname een echte aanrader om naartoe te gaan. In Suriname spreekt men namelijk ook Nederlands. Zo is er geen taalbarrière die je backpack vakantie in Zuid-Amerika verstoord.

Waarom Zuid-Amerika?

Backpacken en Zuid-Amerika is een goede combinatie. Op dit prachtige continent vind je de mooiste steden en bezienswaardigheden, welke je allemaal kunt ontdekken tijdens het backpacken in Zuid-Amerika. Backpacken in Zuid-Amerika is met geen ander continent of land te vergelijken.

Zo vind je in Zuid-Amerika bijvoorbeeld bijzondere eilanden als de Galapagoseilanden en Paaseiland. Maar ook de rivier de Andes vind je in Zuid-Amerika. Een mooie rondreis langs deze rivier mag je dan ook niet overslaan wanneer je gaat backpacken in Zuid-Amerika.

Zo maken de natuur, de rijke historie, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten een backpack vakantie naar Zuid-Amerika een onvergetelijke vakantie.

Voorbereiden backpacken Zuid-Amerika

Natuurlijk is voorbereiding erg belangrijk wanneer je gaat backpacken, helemaal in Zuid-Amerika. Zo zijn er een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan diverse inentingen, belangrijke medicijnen en andere belangrijke voorbereidingen.

Ten eerste moet je een aantal dingen regelen wanneer je gaat backpacken in Zuid-Amerika. Een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat backpacken in Zuid-Amerika zijn:

  • Vaccinaties: sommige vaccinaties zijn verplicht en sommige vaccinaties worden aangeraden voor een reis naar Zuid-Amerika. Laat je inlichten over vaccinaties door je huisarts, de GGD of Thuisvaccinaties.
  • Belangrijke medicijnen: tegen malaria bestaan bijvoorbeeld geen inentingen, daarom is het belangrijk om malaria pillen mee te nemen wanneer je gaat backpacken in Zuid-Amerika.
  • Verzekeringen: wanneer je gaat backpacken is een goede verzekering erg belangrijk.

Natuurlijk is een goede voorbereiding erg belangrijk wanneer je gaat backpacken in Zuid-Amerika. Daarnaast is het natuurlijk nog belangrijker om heel erg te genieten van het backpacken in Zuid-Amerika!