Checklist backpacken

Met de backpacken checklist, ga je niet alleen goed voorbereid backpacken, nee je weet ook precies wat je mee moet nemen. We hebben inmiddels meer dan 90.000 backpackers geholpen bij het maken van de meest geschikte checklist of ze nu op reis gaan naar het prachtige Nepal, een full-moon party in Thailand willen bijwonen of rondtrekken door Australië de backpack checklist helpt elke backpacker bij de voorbereiding van zijn reis. Is deze backpack checklist duur? Nee gewoon gratis, van reisliefhebbers voor reisliefhebbers.

Direct backpack checklist maken

Checklist backpacken


Checklist backpacken

Een backpack checklist, waar op letten?

Een checklist backpacken is echt een must wanneer je een backpack reis hebt gepland! Met deze handige lijst kan je gemakkelijk alles afstrepen van je checklist. Backpacken is een unieke vorm van reizen waarbij je vaak voor langere tijd onderweg bent en mogelijk meerdere landen gaat bewonderen. Zoals je je kan voorstellen vereist het backpacken een goede voorbereiding en reis je het liefst niet te zwaar.

Toch wil je graag zo volledig mogelijk reizen, zodat je alles wat je nodig hebt makkelijk bij de hand hebt.Wanneer je kiest voor een backpack vakantie zie je heel veel van een land en kom je gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Wanneer je bereid bent om zonder overbodige luxe de vakantie door te brengen en daarvoor in ruil veel bijzondere ervaringen op doet, is backpacken echt iets voor jou! Met deze handige tips en checklist voor backpacken kan jij je alvast voorbereiden op je reis.

 

Backpacken checklist

Voorbereiding backpack reis

Als je kiest voor een backpackvakantie is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet die jou helpen bij het voorbereiden van je backpackvakantie.

  • Wanneer je gaat backpacken is het belangrijk dat je niet te veel spullen meeneemt. Overbodige bagage zorgt alleen maar voor meer gewicht dat je met je mee moet dragen. Maak daarom gebruik van de handige inpaklijst voor het inpakken van jouw spullen.
  • Een backpacker kan niet zonder Lonely Planet. De Lonely Planet is een handige gids waar je alle informatie over het land van bestemming in vindt. Zo vind je er handige adressen van verschillende hostels, hotels en restaurants. Tevens wordt er uitgebreid uitgelegd hoe je van a naar b komt.
  • Plan niet te veel van tevoren. Wanneer je gaat backpacken is het leuk om je te laten verrassen door wie en wat je tegenkomt. Misschien word je wel uitgenodigd om bij iemand thuis te overnachten of mag je met iemand meerijden naar een leuk niet-toeristisch stadje dat niet in je reisgids stond!
  • Neem geen waardevolle spullen mee.
  • Koop een goede, maar betaalbare rugzak online.
  • Denk tijdens het backpacken ook goed aan je veiligheid. Zo kan je niet overal ter wereld probleemloos liften of ronddolen in afgelegen straatjes.
  • Zorg dat je bij het inpakken wat ruimte overhoudt in je bagage om bijvoorbeeld leuke souvenirs te kopen.

Handige tips en links

Om je alvast op weg te helpen met de voorbereiding van je reis hebben we een aantal zaken voor je uiteengezet om op die manier nogsneller en beter je reis voor te bereiden.

Handige producten

Populaire landen

Checklist backpacken

Voordat je begint aan je backpack vakantie is het belangrijk dat je een goede backpack checklist hebt. Een backpack duurt meestal langer dan een gewone vakantie en je wilt dus goed voorbereid op reis gaan. Voor een backpack vakantie moet je vaak privé zaken regelen, zoals verzekeringen. Maak dus gebruik van een handige checklist wanneer je gaat backpacken, zo kan jij genieten van een fijne backpack vakantie!