Backpacken in Afrika

backpacken in afrikaBackpacken in Afrika is een unieke ervaring. Afrika heeft ontzettend veel te bieden en dé manier om dat te ontdekken is door te gaan backpacken in Afrika. Wanneer je gaat backpacken zie je namelijk ontzettend veel van een land, vaak op een andere manier. Echter, wanneer je gaat backpacken in Afrika is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Er komt namelijk veel bij kijken wanneer je gaat backpacken in Afrika. Zo moet je een geschikte locatie vinden, maar is het ook erg belangrijk dat je niets vergeet.

Daarom hebben wij de mooiste landen en locaties voor een backpack vakantie in Afrika voor je op een rijtje gezet en vind je tevens een aantal handige tips voor wanneer je gaat backpacken in Afrika.

Populaire landen

Afrika is minder populair als het gaat om backpacken, rondreizen zijn vaak populairder. Dit betekent echter niet dat het niet leuk is om te gaan backpacken in Afrika. Backpacken in Afrika is namelijk geweldig! Reis van de Sahara tot de savanne naar het tropische regenwoud. Tevens kan je heel goed duiken in Afrika. Je vindt hier namelijk een prachtige onderwaterwereld!

De populairste landen om te backpacken in Afrika zijn:

Waarom Afrika?

Backpacken in Afrika is een unieke ervaring. Dit prachtige land heeft ontzettend veel te bieden. Zodra je in Afrika aangekomen bent maak je kennis met een totaal andere wereld. Afrika staat bekend als land vol ontdekkingen en avonturen. Zo kan je gaan backpacken in Zuid-Afrika. Hier vind je uitgestrekte grasvlakten, savannen, natuurreservaten, mooie baaien en stranden, enorme bergen en de mooiste bossen.

Afrika heeft een schitterend landschap met vele verschillende wilde dieren. Dit is ook één van de redenen dat Afrika een zeer geschikt land is om te gaan backpacken. Een backpack vakantie naar Afrika zal een onvergetelijke reis worden, waar je nog jaren aan terug denkt!

Voorbereiden backpacken in Afrika

Wanneer je gaat backpacken in Afrika is het erg belangrijk dat je je goed voorbereid. Backpacken vergt nou eenmaal veel voorbereiding en voor een bezoek aan Afrika moet je ook veel regelen.

Allereerst moet je een aantal dingen regelen wanneer je gaat backpacken in Afrika. Een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat backpacken in Afrika zijn:

  • Vaccinaties: laat je inlichten over de vaccinaties die verplicht zijn en die worden aangeraden voor een reis naar Afrika.
  • Belangrijke medicijnen: denk hierbij aan malaria pillen.
  • Verzekeringen: wanneer je gaat backpacken is een goede verzekering erg belangrijk.

Sluit hier een goede verzekering af

Kortom, wanneer je gaat backpacken in Afrika is een goede voorbereiding erg belangrijk. Daarom is het handig dat je een inpaklijst maken voor je op vakantie gaat, op deze manier vergeet je niets mee te nemen. Daarnaast draait het er natuurlijk vooral om dat je geniet van het backpacken in Afrika!