Welke kleding neem ik mee wanneer ik ga backpacken?

kleding meenemen backpackenKleding en backpacken blijft een moeilijke opgave. Als je op backpack vakantie gaat kan je maar een beperkte hoeveelheid kleidng meenemen. Je backpack wil je natuurlijk niet te zwaar beladen, deze sjouw ja namelijk constant met je mee. Je wilt dat je backpack zo ligt mogelijk is, kleding is dan ook het punt waar je veel ruimte én gewicht op kunt besparen.

Bespaar gewicht met handige kleding

Ga je backpacken dan moet je je backpack slim inpakken. Het liefste wil je natuurlijk heel je kledingkast inpakken als je op vakantie gaat. Helaas is dit niet zo’n goed plan als je wilt gaan backpacken. Als je op backpack vakantie gaat moet je je kleding slim inpakken.

Met onze tips voor kleding mee op backpack vakantie bespaar je veel gewicht:

  • Neem niet teveel kleding mee, in elk land en elke streek kun je de nodige kleding kopen (vaak) tegen een lage prijs!
  • Neem dunne kleding mee als je gaat backpacken, dunne kleding is licht én neemt weinig ruimte in beslag. Populaire backpack bestemmingen zijn vaak warme landen en daarom kun je beter dunne kleding meenemen als je gaat backpacken!
  • Twee truien/vesten, ga je hoog de bergen in tijdens het backpacken? Dan kunnen de temperatuursverschillen hoog oplopen, daarom is het verstandig om één of twee truien of vesten mee te nemen
  • Fleecevest, nog meer gewicht besparen bij het inpakken van kleding voor het backpacken? Kies dan voor een fleecevest in plaats van een trui! Een fleecevest is lekker warm, niet zwaar en een ideale aanvulling voor je backpack uitrusting!
  • De afritsbare broek, dat is pas slim kleding inpakken voor het backpacken! Een afritsbare broek is al het ware twee broeken in één, lekker makkelijk, praktisch, neemt weinig ruimte in én is lekker licht van gewicht!
  • Laat thuis wat misschien nodig is, je hebt altijd wel van die spullen die je misschien wel zou gaan gebruiken. Laat deze thuis! Uit praktijk blijkt dat je deze spullen dus niet gebruikt en ze eigenlijk misbaar zijn. Neem dus alleen de onmisbare kledingstukken mee als je gaat backpacken!

Met deze handige tips voor kleding voor het backpacken neem jij een licht en goed gevulde backpack mee.

Goed voorbereid gaan backpacken

Een goede voorbereiding is essentieel als je gaat backpacken. Maak zo gebruik van een inpaklijstje als je gaat backpacken, zo vergeet je niks in te pakken en zo neem je ook geen onnodige spullen mee! Ook is het belangrijk dat je goede schoenen voor het backpacken inpakt. Vergeet je ook niet een goede reisverzekering voor backpacken af te sluiten? Met onze tips voor het backpacken ga jij een zorgeloze reis tegemoet. Pak je kleding juist in voor het backpacken en wij wensen je veel plezier op je droomreis!