Rough Guide

rough guide, rough guides, rough guide reisgids, rough guide reisgidsenRough Guide het Engelse bedrijf dat bezit over een uitgebreide collectie van reisgidsen voor diverse reizen zoals rondreizen. Rough Guide is er speciaal voor zelfstandige reizigers een voor elk budget is er wel eentje te vinden. Rough Guide is makkelijk te begrijpen en leuk om te lezen. De reisgids die gekenmerkt is door een overzichtelijke indeling, praktisch, betrouwbaarheid en enthousiasme! Van tips tot historische achtergrondinformatie in de Rough Guides vind je alles over jouw droomreis.

Het verhaal achter Rough Guide

Rough guide is onstaan in de zomer van 1981 door een net afgestudeerde jongen genaamd Mark Ellingham. Mark ging in Griekenland rondreizen en kon maar geen reisgids vinden die bij zijn behoeften aansloot. In Griekenland ontmoette hij Mark Dunford en toen ze terug gingen naar Engeland besloten ze met een paar schrijvers hun eigen serie reisgidsen te gaan schrijven. De combinatie van journalistiek en de behoeften van reizigers tijdens hun reis waren de wortels voor de eerste Rough Guide die in 1982 uit werd gebracht. Niet verrassend is dat de eerste Rough Guide een reisgids was voor Griekenland.

De eerste Rough Guide was meteen een groot succes en tientallen Rough Guides waren binnen no time verkocht. De nieuwe reisgids was geboren, Rough Guide was een feit.

Feitjes over Rough Guide

Rough Guide was als snel een internationaal succes en iedereen wilde een Rough Guide hebben voor zijn volgende reis. Van praktische informatie tot kleurrijke plaatjes. De reisgids die verteld hoe het is. De reis hoe hij echt is, dat vertelt Rough Guide. Een fantastisch cocept en deze weetjes zijn leuk om te weten:

  • Rough Guide, leid je door meer dan 200 bestemmingen door heel de wereld!
  • Rough Guide heeft 18 woordenboek taalgidsen voor 18 verschillende belangrijke talen
  • De Rough Guide zijn volledige in kleur en erg inspirerend met veel plaatjes!
  • De reisgidsen van Rough Guide heeft speciale reis specials waaronder ‘reizen met een baby’ onder valt
  • Ook heeft Rough Guide naverslagwerken tot zijn reisgidsen collectie over talloze onderwerpen van de Titantic tot klimaatveranderingen
  • E-books zijn ook een onderdeel van Rough Guide, zo kun je de reisgidsen zowel in hard-cover kopen als in een E-book
  • Rough Guide heeft ook verschillende Apps voor reis inspiratie
  • Sinds 2010 zijn de Rough Guides ook in het Nederlands beschikbaar

Ga je rondreizen of naar een bijzondere plek op vakantie? En wil jij een handige reisgids? Dan is Rough Guide een goede keus, de up-to-date informatie met uitgebreide culturele en historische achtergrondinformatie, prachtige fotografie, gedetailleerde kaarten en nog veel meer zullen een echte aanvulling geven aan je reis!