Spanje, al jarenlang dé zonbestemming van Europa

Spanje is al jarenlang dé bestemming als het gaat om een zonvakantie. Elk jaar kiezen duizenden Nederlanders voor een zonvakantie in Spanje. Ook al heeft Spanje de laatste jaren steeds meer concurrentie gekregen van andere zonnige landen, toch lijdt Spanje er niet onder. Spanje staat namelijk voor zon, zee en strand en toeristen weten dat.

Het leven in Spanje

De levensstijl in Spanje is totaal anders vergeleken met andere Europese landen. Spanje heeft een mediterrane levensstijl. Het tempo ligt lager en Spanjaarden geven veel aandacht aan dingen die zij belangrijk vinden. Neem bijvoorbeeld de siësta, die van twee uur tot vijf uur ?s middags duurt. Mensen die in dorpjes in het binnenland leven komen op dat moment volledig tot rust. In Nederland willen wij hier niets van weten, maar tijdens onze zonvakantie heeft dit toch iets charmants. Dit stukje cultuur past perfect bij een zonvakantie in Spanje.

Spanje heeft gemiddeld zo?n 315 dagen zon per jaar. Niet voor niets dat Spanje een van de belangrijkste bestemmingen ter wereld is, als het gaat om zonvakanties. Niet alleen voor Nederlanders, maar voor mensen van over de hele wereld. Spanje heeft een enorme kustlijn, met prachtige stranden en badplaatsen die compleet op toeristen zijn gericht. Maar Spanje heeft meer te bieden dan alleen maar zon, zee en strand. Zo is er de prachtige groene natuur in het noorden van Spanje en biedt Spanje je een overvloed aan cultuur. Genoeg te doen dus tijdens je zonvakantie in Spanje!

Goedkoop naar Spanje

Ondanks dat Spanje veel concurrentie heeft gekregen van andere goedkope bestemmingen, is het nog steeds goed mogelijk om een goedkope zonvakantie naar Spanje te boeken. Vluchten naar de Spaanse Costa?s zijn vaak heel goedkoop, en al helemaal als je flexibel kan zijn met data. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die naar Spanje vliegen.

De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Spanje:

Als je op tijd je zonvakantie naar Spanje boekt, kan je vroegboekkorting krijgen. Of door er juist voor te kiezen om een last minute zonvakantie naar Spanje te boeken, kan je geld besparen.

Gerelateerde artikelen