Playa de las Americas

playa de las americas, tenerife, spanjePlaya de las Americas is de populairste badplaats van Tenerife. Playa de las Americas is geen authentieke stad, maar een verzameling van hotels, appartementen, winkels, restaurants, bars en discotheken. Maar, in vergelijking tot andere badplaatsen op Tenerife, is Playa de las Americas wel de populairste badplaats. Dit komt door het aangename weer, het gehele jaar door, en door de prachtige accommodaties. De accommodaties in Playa de las Americas zijn allemaal modern en voorzien van alle gemakken. Ieder jaar kiezen er dan ook weer duizenden mensen voor een vakantie in Playa de las Americas. Hier kan je onbeperkt genieten in één van de all inclusive hotels of gezellige appartementencomplexen. 

Boek hier je vakantie naar Spanje!

Klimaat

Playa de las Americas beschikt over een zeer aangenaam klimaat. Het is hier dan ook vrijwel het gehele jaar door warm, droog en zonnig. Één van de redenen dat Playa de las Americas op Tenerife één van de populairste winterzonbestemmingen van Europa is. In de wintermaanden is er kans op een bui, maar meestal is het dan ook gewoon zonnig en liggen de temperaturen boven de 20 graden Celcius. In de zomermaanden kan het erg warm worden in Playa de las Americas. Overdag is het meestal zo’n 30 graden of hoger en bij een wind, die de warme lucht vanuit de Sahara meevoert, kan het zelfs tegen de 40 graden worden. 

Bezienswaardigheden Playa de las Americas

Playa de las Americas is een geschikte vakantiebestemming voor zowel jong als oud. Op Tenerife is namelijk genoeg te doen. Zo is er een groot natuurpark aan de noordkust van het eiland: Loro Parque. In Loro Parque vind je veel verschillende dieren, waaronder veel prachtig exotische vogels en veel zeedieren. In dit park bevindt zich tevens het grootste dolfinarium van Europa. 

Siam Park is een waterpark, dat onderdeel is van Loro Parque. Het park is een reproductie van het Thaise Koninkrijk en alle attracties hebben dan ook een Thais tintje. Zo zijn er vuurspuwende draken en tempels in Thaise bouwstijl. Dit fantastische waterpark is zowel leuk voor jong als oud, hier kan je genieten van uren waterpret. 

Vanuit Playa de las Americas zijn genoeg uitstapjes en excursies te maken. Vooral het prachtige binnenland van Tenerife is een ware trekpleister. Zo vind je op het eiland een vulkanisch landschap, met als hoogtepunt de vulkaan El Teide. Deze vulkaan is ruim 3700 meter hoog en is tevens het hoogste punt van Spanje. Het is mogelijk om deze vulkaan te beklimmen, maar je kan ook met een kabelbaan naar boven. Bovenop de vulkaan geniet je van een prachtig uitzicht over Tenerife.

Vakantie in Playa de las Americas

Zoals gezegd bestaat Playa de las Americas voornamelijk uit hotels en appartementencomplexen. Tevens vind je in Playa de las Americas veel uitgaansgelegenheid. De kwaliteit van de accommodaties is echter uitstekend. Je verblijft in alles luxe in één van de prachtige accommodaties in Playa de las Americas. Geniet van zon, zee en strand in alle luxe, comfort en kwaliteit van de accommodaties in Playa de las Americas op Tenerife.