Vakantie naar Spanje

vakantie naar spanjeEen vakantie naar Spanje is ontzettend populair. Al jarenlang trekken duizenden Nederlanders naar Spanje voor een vakantie. Spanje is namelijk een prachtige bestemming voor een heerlijke vakantie. Er is volop cultuur, mooie natuur met afwisselende landschappen, geweldige bezienswaardigheden en heerlijk eten. Wij vertellen je uitgebreid waarom Spanje een geschikte bestemming voor vakanties is.

Boek nu een zonvakantie Spanje!

Al jaren een toeristische bestemming

Spanje is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld. Niet alleen voor Nederlanders, maar voor allerlei nationaliteiten. Spanje heeft gemiddeld zo’n 315 zonnige dagen per jaar, waardoor het een vakantie naar Spanje zeer aangenaam maakt. Ook heeft Spanje door zijn grote kustlijn veel mooie stranden met prachtige badplaatsen die compleet op het toerisme zijn ingericht. Veel mensen kiezen door het aangename klimaat ook voor een overwintering in Spanje. Maar Spanje heeft meer te bieden dan alleen lekker weer. Zo is er de prachtige groene natuur in de noordelijke gebieden, kan je skiën in de bergen en is er een overvloed aan cultuur. 

Cultuur in Spanje

Veel cultuur vind je in beroemde steden als Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia en Granada. Barcelona is de meest bezochte stad door toeristen en is na Madrid de grootste stad van Spanje. Barcelona de hoofdstad van de regio Catalonië. Een citytrip in het voorjaar of het najaar naar Barcelona is zeker een aanrader. Dit door het milde klimaat van begin maart tot eind november. In maart komen de temperaturen al vaak boven de 20 graden en in de zomermaanden ligt het kwik rond de 30 graden. Veel bewoners ontvluchten dan massaal de steden om aan de kust verkoeling te gaan zoeken. Belangrijke toeristische bezienswaardigheden zijn natuurlijk de Sagrada Familia, het Picasso-museum, de Ramblas en het stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Barcelona is een schitterende stad waar je je ogen uit kan kijken. 

In het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië, heb je de prachtige stad Granada. Deze stad ligt aan de voet van de Sierra Nevada, een gebergte, welke na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa is. In Granada vind je het beroemde Alhambra, een gigantisch Middeleeuws paleis en een van de belangrijkste monumenten van Spanje. 

Culinair genieten in Spanje

De Spaanse keuken heeft meer te bieden dan alleen paella. Spanje staat namelijk ook bekend om zijn tapas keuken. Als je op vakantie gaat naar Spanje kom je genoeg leuke tapas tentjes tegen. Neem de tijd voor een uitgebreide maaltijd en geniet van allerlei kleine hapjes met vlees, vis en groenten. Hier hoort natuurlijk ook een heerlijk glas cava of sangria bij!

Een vakantie naar Spanje is een geweldige ervaring. Het prachtige land heeft ontzettend veel te bieden en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken!