Een variërende vakantie vind je in Spanje

spanje vakantieEen vakantie naar Spanje, elk jaar kiezen duizenden Nederlanders voor Spanje als vakantiebestemming. Maar Spanje is niet alleen onder de Nederlanders populair, maar mensen van over de hele wereld kiezen voor een vakantie naar Spanje. De verklaring: zon, zee, strand, heerlijk eten en leuke uitgaansgelegenheden binnen handbereik. Het grootste deel van de reisaanbieders bieden vakanties naar Spanje aan, waardoor er voor ieder wat wils is. 

Boek nu een zonvakantie Spanje!

Het weer in Spanje

Hoewel de meeste mensen bij een vakantie naar Spanje zullen denken aan warm zomers weer, gaat dat niet altijd op. De zomermaanden zijn inderdaad droog en warm, maar in de wintermaanden kan het in grote delen ook erg winters zijn. Spanje heeft drie soorten klimaten:

  • mediterraan klimaat op de eilanden en de kustgebieden in het zuiden en het oosten
  • landklimaat in het centrale binnenland
  • zeeklimaat in het noorden en noordwesten van Spanje

Spanje is een populaire bestemming om te overwinteren. Veel mensen kiezen dan voor een vakantie aan de Costa Blanca aan de oostkust van Spanje. Hier heerst een aangenaam, mild klimaat tijdens de wintermaanden. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 15 en 18 graden en het is er vrij droog. De Costa del Sol biedt vrijwel gelijke temperaturen, maar hier is het in de winter wat natter. 

Canarische Eilanden

Hoewel de Canarische Eilanden officieel bij Spanje horen, is het klimaat zeer afwijkend van het vasteland van Spanje. Geografische gezien liggen deze eilanden namelijk bij Afrika. Het is hier in de winter meestal warmer dan op het vasteland, en in de zomer juist minder heet dan langs de Spaanse costa’s. In de winter kiezen veel mensen dan ook voor een vakantie naar de Spaanse eilanden waar het goed vertoeven is. 

Meer dan zon, zee en strand

Spanje heeft gemiddeld zo’n 315 zonnige dagen per jaar, dus het moet gek lopen wil je geen zon hebben tijdens je vakantie in Spanje. Door zijn grote kustlijn heeft Spanje ook veel mooie stranden met prachtige badplaatsen. Maar ook heeft Spanje een prachtige groene natuur in de noordelijke gebieden van het land, kun je er skiën in de bergen en is er een overvloed aan cultuur.

In Spaanse steden als Barcelona, Valencia, Madrid of Sevilla vind je veel cultuur. Barcelona is de meest bezochte stad door Nederlanders, de stad van vele prachtige bezienswaardigheden, zoals de beroemde Sagrada Familia, de gezellige boulevard La Rambla, het Museu Picasso Barcelona en natuurlijk Camp Nou, het stadion van de voetbalclub FC Barcelona.
Zo heeft elke streek of stad in Spanje weer wat anders te bieden. Tijdens een vakantie in Spanje raak je niet uitgekeken. Er zijn zo veel dingen te zien en te doen, dat er voor ieder wel wat wils is. 

Gerelateerde artikelen