Betoverend Barcelona

Barcelona, waar zal ik eens beginnen. Wat een betoverende stad is dat, dat Barcelona. Via via had ik al vaker gehoord dat Barcelona zeker een bezoekje waard was, maar dat deze stad,  gelegen in het Spaanse Catalonië, zó veel indruk op mij zou maken, had ik nooit verwacht.

Vierdaagse stedentrip
Ik kan je zo al vertellen dat een vierdaagse stedentrip naar Barcelona te weinig is. Bij WTC.nl boekte we gemakkelijk onze reis. Ik ging samen met mijn vriend op pad om deze Spaanse stad te bezoeken. Van te voren hadden we al wat tips gekregen via vrienden en kennissen, en ook het surfen op internet gaf ons de nodige must see?s door.

Eenmaal aangekomen in Barcelona dumpten we onze koffers in het hotel om vervolgens onze stedentrip te beginnen met een bezoek aan de befaamde Sagrada Familia. Deze basiliek wordt gezien als hét grote, en tevens ook laatste, meesterwerk van Gaudí.

Na wat rondgelopen te hebben, het was helaas al redelijk laat door onze late vlucht, besloten we om ons even op te gaan frissen in het hotel om vervolgens een leuk Spaans eettentje op te gaan zoeken. En ik kan je vertellen, die zijn er in overvloed! Met een lekker borreltje hebben we samen de gehele avond genoten van tapas in een gezellig tentje vlak bij La Rambla, waar we de volgende dag onze tocht vervolgden.

So much to see
Om er geen saai opsommingsverhaal van te maken wat we op welk tijdstip allemaal gedaan  hebben, zal ik vertellen wat de meeste indruk op mij gemaakt heeft. Ik moet zeggen dat het voetbalstadion Camp Nou van FC Barcelona ontzettend indrukwekkend is, ook voor een nonfooty liefhebber zoals ik (en vriendlief natuurlijk in de wolken). Het liefst hadden we een wedstrijd meegepakt, maar deze was helaas uitverkocht.

Verder was ook de Font Mágica een aanrader, L?Aquarium de Barcelona en het Parc Montjuïc. Barcelona is een geweldig betoverende stad waar je heerlijk kunt genieten van cultuur, eten, drinken, shoppen en meer! Wij gaan in ieder geval zeker nog een keer terug.