Openingstijden Spanje

Wanneer de winkels in Nederland geopend zijn, dat weten we natuurlijk allemaal, maar hoe zit het met de openingstijden van winkels in andere landen? In Spanje houdt men dagelijks een siësta.. en hierdoor zijn de openingstijden van Spaanse winkels weer anders dan de openingstijden van de winkels in Nederland. Als je op vakantie gaat is het natuurlijk niet leuk om voor een gesloten deur te staan. Daarom hebben wij voor jou Spanje onder de loep genomen en de openingstijden hieronder voor je verzameld.

Openingstijden winkels Spanje:

van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.30/14.00 en 16.30 tot 20.00. Op zaterdagen zijn de winkels geopend van 09.00 tot 13.30. In Spanje zijn Warenhuizen in grote steden de hele dag geopend van 10.00 – 20.00/21.00.

Let op dat s?middags veel winkels een aantal uur gesloten zijn vanwege de siësta. Afgelopen juli heeft de spaanse regering de openingstijden van de winkels in Spanje verlengd, de openingstijden van winkels in niet toeristische gebieden worden verlengd van 72 naar 90 uur. Winkeliers mogen dus hun dagelijkse siësta schrappen en de deuren open houden. In toeristische gebieden in Spanje is het aantal openingsuren zelfs nog ruimer.In kustgebieden zijn winkels in het hoogseizoen vaak tot na 22.00 uur open. Winkels mogen daar zelfs alle zon en feestdagen open blijven. De bedoeling van deze wijziging is om de economische crisis te bestrijden. Het moet makkelijker zijn voor toeristen om hun geld te laten rollen.

Openingstijden banken en postkantoren:

In Spanje zijn de postkantoren en banken geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30/9.00 uur tot 14.00/14.30 uur. Enkele kantoren zijn ook op zaterdagen geopend van 8.30 tot 13.00 uur.

Openingstijden Musea?s:

Over het algemeen zijn musea?s in Spanje op maandag gesloten. Niet alle musea’s houden zich aan deze regels. Daarom is het goed om vooraf te controleren of je het museum kan bezoeken. Veel musea Barcelona zijn bijvoorbeeld wel open.

Feestdagen Spanje:

Door de katholieke achtergrond van Spanje hebben ze in Spanje meer feestdagen dan in Nederland. Op feestdagen kan het zijn dat sommige winkels gesloten zijn. Verschillende dorpjes, steden en gebieden in Spanje hebben naast de landelijke feestdagen ook nog hun eigen feestdagen, dit zijn er zoveel dat het onmogelijk is om deze allemaal bij elkaar te zoeken.

Lees meer over: feestdagen Spanje