Zonvakantie Canarische Eilanden

zonvakantie canarische eilandenEen zonvakantie naar de Canarische Eilanden, het kan zowel in de zomer als in de winter. Het weer is namelijk op de Canarische Eilanden het gehele jaar door zeer aangenaam. Tijdens een zonvakantie naar de Canarische Eilanden geniet je van een heerlijk subtropisch klimaat op één van de mooie Spaanse eilanden. Kies bijvoorbeeld voor een zonvakantie naar Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura of Lanzarote!

Zon-zekere bestemming

Als je op zoek bent naar een bestemming voor een zon-zekere zonvakantie dan kies je voor de Canarische Eilanden. Door de ligging in de Atlantische Oceaan hebben de Canarische Eilanden een subtropisch klimaat. Dit maakt de Canarische Eilanden dé perfecte bestemming voor zowel een zonvakantie in de zomer als in de wintermaanden.

In totaal bestaan de Canarische Eilanden uit 13 eilanden, waarvan zeven grote eilanden en 6 kleinere eilanden. Tenerife is het grootste eiland van de eilandengroep. Ieder jaar kiezen er weer duizenden Nederlanders voor een vakantie naar één van de Canarische Eilanden. Vanwege het heerlijke klimaat, maar ook de gezellige sfeer, de prachtige cultuur en de toeristische bezienswaardigheden zijn de Canarische Eilanden ontzettend populair als bestemming voor een zonvakantie.

Verschillende eilanden

De Canarische Eilanden verschillen veel van elkaar. Je ziet dit vooral terug in het landschap, maar ook in het weer. Zo waait het bijvoorbeeld op Fuerteventura meer dan op Gran Canaria. Hieronder zullen we de populairste eilanden voor een zonvakantie in het kort toelichten.

Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische Eiland en heeft dan ook de meeste inwoners. Veel mensen kiezen voor een zonvakantie naar het Canarische Eiland Tenerife, omdat het hier altijd aangenaam warm is en het relatief weinig waait. Op Tenerife vind je onder andere de gezellige stad Santa Cruz de Tenerife en San Cristóbal de La Laguna, een stad die op de Werelderfgoedlijst staat. Een populaire stad voor een zonvakantie op Tenerife is Playa de las Americas.

Gran Canaria

Gran Canaria is tevens een populair eiland voor een heerlijke zonvakantie op de Canarische Eilanden. Op Gran Canaria vind je bijvoorbeeld de populaire badplaats Playa del Inglés. Hier vind je de mooiste hotels waar je kan genieten van een heerlijke zonvakantie.

Lanzarote

Het Canarische Eiland Lanzarote heeft een prachtig landschap. Op Lanzarote vind je namelijk diverse vulkanen, wat resulteert in een waar maanlandschap. Tijdens een zonvakantie op Lanzarote raden wij dan ook zeker aan om een bezoekje te brengen aan het nationale park Timanfaya. Één van de populairste verblijfplaatsen voor toeristen op Lanzarote is toch wel Puerto del Carmen. Dé ideale plek om te genieten van je zonvakantie op de Canarische Eilanden!