Vliegreizen naar Spanje

vliegreizen naar spanjeVliegreizen naar Spanje, de mogelijkheden zijn enorm. Een vliegreis naar Spanje is gemakkelijk te boeken. Bovendien vertrekken er veel vluchten naar Spanje van verschillende luchthavens in Nederland. Maar ook vanaf luchthavens vanuit België en Duitsland vertrekken veel vluchten naar Spanje.

Voor echte zonliefhebbers zijn er de Costa?s. Zij kunnen genieten van een zonvakantie in een hotel, appartement, villa of op een camping. Cultuurliefhebbers kunnen kiezen voor stedentrips naar steden zoals Barcelona, Madrid en Sevilla.

Boek nu een vliegreis naar Spanje!

Zonvakantie

Spanje is al jarenlang dé bestemming als het gaat om een zonvakantie. Elk jaar maken duizenden Nederlanders een vliegreis naar Spanje om daar te genieten van hun zonvakantie. Ook al heeft Spanje de laatste jaren steeds meer concurrentie gekregen van andere zonnige landen, toch lijdt Spanje er niet onder. Spanje staat namelijk voor zon, zee en strand en toeristen weten dat.

Tijdens de zomermaanden is het klimaat in Spanje zeer aangenaam. Het is er dan droog en warm. De reden waarom veel mensen kiezen voor een vliegreis naar Spanje. Echter kunnen de winters in Spanje ook echt winters zijn. Hier dien je wel rekening mee te houden als je een vliegreis naar Spanje wilt boeken. Spanje heeft drie soorten klimaten, namelijk:

  • mediterraan klimaat op de eilanden en de kustgebieden in het zuiden en het oosten
  • landklimaat in het centrale binnenland
  • zeeklimaat in het noorden en noordwesten van Spanje

Stedentrips

Maak een vliegreis naar Spanje voor een stedentrip. Een stedentrip in het voorjaar of het najaar is zeker een aanrader. Dit komt door het milde klimaat wat Spanje heeft van begin maart tot eind november. In maart komen de temperaturen namelijk al vaak boven de 20 graden. De perfecte tijd dus voor vliegreizen naar Spanje. In de zomermaanden ligt het kwik echter rond de 30 graden, waardoor het vaak te warm is voor een stedentrip. Voor een vliegreis naar Spanje voor een stedentrip is het dan ook verstandig om in het voor- of najaar te gaan. Spanje staat naast het heerlijke weer ook bekend om haar cultuur. Veel cultuur vind je in steden zoals:

  • Madrid
  • Barcelona
  • Sevilla
  • Valencia
  • Granada

Een aantal van deze steden zullen wij hieronder in het kort beschrijven.

Barcelona

Een vliegreis naar Spanje is zeer populair. Barcelona is de meest bezochte stad door toeristen. Barcelona is de hoofdstad van de regio Catalonië. Beroemde toeristische bezienswaardigheden zijn natuurlijk de Sagrada Familia, het Picasso-museum en het stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Barcelona is een schitterende stad waar je je ogen uit kijkt.

Granada

In het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië, vind je de prachtige stad Granada. Deze stad ligt aan de voet van de Sierra Nevada, een prachtig gebergte. In Granada vind je ook het beroemde Alhambra, een gigantisch Middeleeuws paleis en een van de belangrijkste monumenten van Spanje.