Lijndiensten Wizz Air vanaf Groningen en Maastricht

wizz air, lijndienst, groningen, maastricht“Wizz Air start lijndiensten vanaf Maastricht en Groningen”, dit nieuws kwam in juli van 2014 naar buiten. Wizz Air is een Hongaarse budgetmaatschappij en start nog in het najaar van 2014 met nieuwe lijndiensten vanaf luchthavens in Maastricht en Groningen. Deze nieuwe lijndiensten vanaf Maastricht en Groningen zullen vliegen naar Poolse bestemmingen. Hiermee versterkt Wizz Air zijn concurrentiepositie op de Nederlandse markt.

Wizz Air

Wizz Air is de grootste budgetmaatschappij van Centraal Europa en Oost Europa. Met de introductie van lijndiensten vanaf Maastricht en Groningen groeit het netwerk van Wizz Air naar 98 luchthavens in 35 landen. Zij hopen met de opening van de nieuwe lijndiensten vanaf Maastricht en Groningen meer Nederlanders naar Polen te krijgen en vise versa. 

Goedkope vluchten

Wizz Air is een Hongaarse budgetmaatschappij en biedt dan ook spotgoedkope vluchten aan. De Hongaarse budgetmaatschappij vliegt op dit moment al diensten vanuit Eindhoven naar 16 bestemmingen in Centraal Europa en Oost-Europa en de Baltische staten. Nu zal Wizz Air dus ook lijndiensten aan gaan bieden vanuit Maastricht en Groningen. Zo zal het mogelijk zijn om met Wizz Air, voor een prijs van rond de 20 euro, vanuit Maastricht of Groningen naar Polen te vliegen. 20 euro is de prijs voor een enkele reis, nog steeds hartstikke goedkoop natuurlijk. 

Vanaf 28 oktober 2014 zal Wizz Air beginnen met de lijndiensten vanaf Maastricht en Groningen naar Polen. Zo zullen er twee wekelijkse retourdiensten gaan vliegen tussen Groningen en Gdansk en ook twee wekelijkse dientsen tussen Maastricht en Katowice.

Polen in Noord Nederland

De nieuwe verbinding van Wizz Air vanaf Groningen is een aanwinst voor de grote groep Polen die in het noorden van Nederland wonen, werken en studeren. Tegenwoordig moeten zij met de auto heen en weer reizen tussen Polen en Nederland voor een bezoek aan familie en vrienden. Zij vormen dan ook een belangrijke doelgroep voor Wizz Air voor de lijndienst tussen Groningen en Gdansk.