Babykorting in het vliegtuig

babykorting in het vliegtuigBabykorting in het vliegtuig, als jij een baby hebt, kan je hier ook van profiteren! Vlieg je namelijk met een kind van onder de twee jaar? Dan profiteer je van een flinke korting. De zogenoemde ‘babykorting’. Voor een baby hoef je namelijk geen volledige stoel in het vliegtuig te boeken. Met deze babykorting in het vliegtuig kan je veel geld besparen op je vlucht. In dit artikel leggen wij uit hoe ook jij babykorting in het vliegtuig kan krijgen. 

Babykorting

Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen hanteren een flinke korting op een vliegticket voor een baby. Vaak gaat er met de babykorting zo’n 90% van de ticketprijs af. Echter komen ook op de vliegtickets voor baby’s verschillende toeslagen en andere kosten. Zo kan het dus zo zijn dat de prijs van het ticket voor je baby hoger is dan 10% van de volwassenenprijs. 

Sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren een vaste prijs voor baby-tickets. Dit komt vooral vaak voor als je een pakketreis boekt waarbij het vliegticket al is inbegrepen. 

Jarig tijdens vakantie

De babykorting in het vliegtuig geldt bij veel luchtvaartmaatschappijen voor kinderen tot twee jaar. Maar wat nou als je kind tijdens de reis twee wordt? De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren de regel dat het kind jonger dan twee jaar moet zijn bij aanvang van de laatste vlucht. Dus tijdens de terugreis moet het kind nog steeds onder de twee jaar zijn. 

Als je kind tijdens de reis twee jaar wordt is het dan ook handiger om twee losse tickets te boeken. Zo kan je wel profiteren van de babykorting in het vliegtuig tijdens de heenreis. Voor de terugreis boek je dan gewoon een ander vliegticket zonder babykorting. 

Geen eigen zitplaatsen

Als je gebruik maakt van de babykorting in het vliegtuig heeft je kind geen recht op een eigen zitplaats. Je moet je kind dan dus gedurende de vlucht op schoot houden. Als de vlucht niet volledig volgeboekt is kan je aan het personeel vragen of ze de stoel naast jou vrij kunnen houden zodat je deze alsnog kan gebruiken voor je baby. 

Bagage

Voor baby’s mag je ook gewoon bagage inchecken, zelfs als je gebruik maakt van de babykorting in het vliegtuig. De hoeveelheid hangt af van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Veel luchtvaartmaatschappijen staan per baby 10 kilo bagage toe, ook als je gebruik maakt van de babykorting in het vliegtuig.