Tips voor extra schone en gezonde tanden

Streef jij naar een mooie, en natuurlijk ook gezonde, glimlach? Je kunt je tanden op veel verschillende manieren mooi en gezond houden. Hier hebben wij de basics voor jou uitgeschreven. Als je deze tips elke dag in je gedachte houdt, zullen jij, jouw tanden en je tandarts hartstikke blij zijn. Lees je met ons mee?

Poets je tanden!

(Gelukkig) is deze tip voor velen een onderdeel van de dagelijkse routine, maar we benadrukken het hier nog een keer: poets je tanden! En daarbij gaat het dan om twee keer per dag, twee minuten lang. Doe dit elke avond en ochtend om verkleuring van je tanden te voorkomen en natuurlijk ook om gaatjes tegen te gaan. Jij, je tanden en je tandarts zullen dan hartstikke blij zijn! Zorg er ook altijd voor dat je de juiste tandpasta past die bij jouw tanden past. 

Vergeet niet je tanden te flossen

Nadat je je tanden hebt gepoetst, is de volgende stap van je mondverzorgingsroutine aan de beurt: flossen! Helaas zijn er toch redelijk wat mensen die deze stap vergeten. Je tanden flossen is super belangrijk om je tandvlees gezond te houden, en ook om te voorkomen dat je tandsteen tussen je tanden krijgt. Je kunt veel verschillende spullen gebruiken om je tanden mee te fossen. Je hebt bijvoorbeeld simpel flosdraad, je hebt gum tandenstokers, en je hebt ook speciale ragertjes waarmee je goed tussen je tanden schoon kunt maken. Het kost misschien een minuutje extra in de badkamer, maar dan heb je ook wel wat!

Let ook een beetje op je voeding

We hebben het nu alleen gehad over hoe je je tanden schoonmaakt, maar wat je eet heeft natuurlijk ook invloed op hoe het met je tanden gaat. Etenswaren met veel suiker, of etenswaren die erg zuur zijn, kunnen erg slecht voor je tanden zijn wanneer je deze vaak eet. Probeer dit dan ook niet te vaak te eten, om je tandglazuur te beschermen! Verder zijn thee en koffie drankjes die er voor kunnen zorgen dat je tanden verkleuren. Dat past natuurlijk niet bij een witte glimlach! Probeer koffie of thee dan ook te drinken voordat je je tanden poetst, om verkleurde tanden te voorkomen. 

Zo, dit zijn de eerste stapjes richting een mooie, witte en gezonde glimlach. Kijk op sunstargum.com als je benieuwd bent naar nog meer producten die je hierbij kunnen helpen.