Vakantie naar een warm land met baby

vakantie warm land babyEen vakantie naar een warm land met je baby is heerlijk. Even lekker weg van het drukke leven en heerlijk relaxen op het strand. Maar als je op vakantie gaat naar een warm land met een baby zijn er wel wat dingen waar je op moet letten. Wij geven je in dit artikel een aantal tips met betrekking tot een vakantie naar een warm land met een baby.

Baby in de zon

Aangezien een babyhuidje extra kwetsbaar is in de zon is het belangrijk om je baby hier goed tegen te beschermen. Laat je baby bijvoorbeeld niet in de volle zon zitten, maar leg je baby bijvoorbeeld onder een boom of parasol. Ook is het heel belangrijk om je baby regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème. Doe dit het liefst met een factor 30 of hoger, ook als de baby in de schaduw ligt, want ook dan kan de huid verbranden! 

Als je met je baby gaat zwemmen tijdens een vakantie in een warm land is het verstandig om de baby een t-shirtje aan te trekken. In het water treedt namelijk nog sneller verbranding van de huid op, omdat het water de zon weerkaatst. Eventueel kan je kiezen voor speciale UV-werende kleding, zoals rompers, shirtjes en petjes. Deze bieden extra bescherming tegen de zon voor je baby.

Mijd de sterke zon

Te veel zon is schadelijk voor je huid en al helemaal voor de tere huid van een baby. Je kan dan ook beter de zon mijden op tijden dat deze het krachtigst is. De snelste en ergste verbranding treedt op wanneer de zon op zijn hoogst staat. Dit is tussen 11.00 uur en 15.00 uur. 

Met een baby ben je niet gebonden aan schoolvakanties, als het geen ouder broertje of zusje heeft die al wel op school zit natuurlijk. Indien je niet aan schoolvakanties gebonden bent, kun je ook voor een vakantie naar een warm land met een baby kiezen wanneer de zon minder sterk is. Kies dan bijvoorbeeld voor een vakantie naar een warm land in het voor- of najaar. Op vakantie gaan buiten de schoolvakanties kan je ook veel geld besparen. Reisorganisaties bieden dan namelijk veel goedekopere reizen aan. 

Hoe ga je om met de warmte?

Naast het gevaar voor verbranding door de zon, kan een baby tijdens een vakantie naar een warm land last krijgen van de warmte. Wij hebben een aantal tips om de last van de warmte te beperken voor je baby:

  • Trek je baby luchtige kleding aan en niet meer dan één laag kleding. Het is verstandig om katoenen kleding aan te doen, omdat dit het zweet van de baby beter opneemt. 
  • Bescherm je baby tijdens een vakantie naar een warm land tegen vliegen, muggen en andere insecten door middel van een vitrage. Je kan deze vitrage over het campingbedje, de box of de kinderwagen leggen. 
  • Tijdens het wandelen met de kinderwagen is het verstandig om de kap van de kinderwagen omlaag te doen. Zo heeft de baby niet zo veel last van de warmte. Eventueel kan je er voor kiezen om de baby door middel van een parasol op de kinderwagen te beschermen tegen de zon. 

Voor een vakantie naar een warm land met een baby hebben wij nog één laatste tip, namelijk: geniet! Een vakantie naar een warm land met een baby is ontzettend leuk en even een rustig moment voor jullie, als familie, samen.