Met Ryanair voor 10 euro naar New York

new york, ryanair, 10 euroRyanair wil voor 10 euro naar New York gaan vliegen. Onder druk van Ryanair en andere low budget maatschappijen is vliegen binnen Europa al een stuk goedkoper geworden. Het zit er dan ook aan te komen dat ook vluchten buiten Europa goedkoper gaan worden. In februari van het jaar 2014 was het dan zo ver. Michael O’Leary, de baas van Ryanair, vertelde dat een goedkope verbinding tussen Europa en de Verenigde Staten hoog op zijn verlanglijstje staat. En wie wil dat nou niet, met Ryanair voor 10 euro naar New York vliegen?

Spotgoedkope verbinding

Een reis naar de Verenigde Staten staat voor veel mensen hoog op hun ‘bucket list’. Deze droom zou zomaar gemakkelijk uit kunnen komen. Door de dalende prijzen van vliegtickets is het voor veel mensen al mogelijk om te vliegen binnen Europa. Maar nu Michael O’Leary, de baas van Ryanair, heeft aangekondigd dat ook vluchten naar de Verenigde Staten goedkoper zullen worden, wordt een reis naar naar Amerika ook betaalbaarder en realistischer. 

Het zou zelfs al zo ver zijn dat Ryanair al een waar businessplan heeft klaarliggen voor goedkope vluchten naar de Verenigde Staten. O’Leary denk dat vanuit 12 tot 14 Europese steden goedkope vluchten naar Amerikaanse bestemmingen gaan vliegen. Een vliegticket naar New York of Boston zou zo’n 10 euro moeten gaan kosten en een retourvlucht zelfs zo rond de 7 euro. 

Keerzijde met ryanair naar New York

Echter zit er ook een keerzijde aan dit verhaal. Zo zouden niet alle plaatsen aan boord van het vliegtuig voor deze lage prijzen worden aangeboden. Een groot aantal tickets zal beduidend meer moeten gaan kosten. Zo zal de gemiddelde prijs voor een vlucht naar de Verenigde Staten een stuk hoger liggen dan die eerder genoemde 10 euro. En, zoals bij Ryanair gebruikelijk, kost iedere extra dienst, zoals bijvoorbeeld bagage, extra geld. 

Uiteindelijk zal het ook allemaal wat langer gaan duren. Ryanair zal namelijk eerst over meer vliegtuigen moeten beschikken om voor 10 euro naar bijvoorbeeld New York te vliegen. Ryanair heeft op dit moment namelijk niet het genoeg vliegtuigen beschikbaar en de prijzen om vliegtuigen te kopen liggen momenteel heel hoog. Maar het is toch wel een heel positief vooruitzicht om voor 10 euro naar New York te kunnen vliegen!