De 10 mooiste stranden van Turkije

mooiste stranden turkijeEen heerlijke zonvakantie naar Turkije, wie wilt dat nou niet? Turkije heeft veel te bieden, maar het draait hier vooral om zon, zee en strand. Daarom hebben wij een top 10 samengesteld met de mooiste stranden in Turkije. Hierbij hebben wij gekeken naar stranden in Turkije die gelegen zijn in toeristische gebieden. 

1. Iztuzu Beach, Dalyan

Het idyllische Iztuzu Beach is gelegen in Dalyan. Een stadje en gemeente gelegen aan de zuidwestkust van Turkije. Het 4,5 kilometer lange zandstrand in Turkije ligt midden in het natuurreservaat Köycegiz en is omgeven door prachtige natuur. Dit strand is een geliefde broedplaats van de bedreigde onechte karetschildpad, ook wel de Caretta Caretta genoemd. Houd je fototoestel dus binnen handbereik!

2. Kaputas Beach, KaÅ?

Tussen de steden KaÈ? en Karkan ligt Kaputas Beach. Een klein, nog ongerept strandje met wit kiezelzand en een azuurblauwe zee, maar zonder massatoerisme. Dus wil je even ontsnappen aan de drukte, kies dan voor Kaputas Beach. 

3. Ölüdeniz Beach, Ölüdeniz

Blue Lagoon is de toepasselijke bijnaam van dit prachtige parelwitte zandstrand in Ölüdeniz. Ölüdeniz Beach is dé plek voor strandliefhebbers. Door het mooie zandstrand, het heldere water en de groene bergen heeft het iets weg van een paradijs. Ölüdeniz Beach is gelegen in een nationaal park en is daarom enkel toegankelijk tegen betaling.

4. Patara Beach, Patara

Patara Beach hoort zeker in dit lijstje thuis. Met ruim 18 kilometer zandstrand, prachtige duinen, gezellige strandtentjes, mooie bezienswaardigeheden en een groot aanbod van verschillende watersporten heeft dit strand voor elk wat wils. 

5. Cleopatra Island, Marmaris

Het verhaal gaat dat het fijne, witte zand vanaf de Rode Zee speciaal voor Cleopatra naar dit eiland is gebracht. Of dit nou een sprookje is of niet, je kunt op dit prachtige strand in ieder geval genieten van het heerlijke weer.

6. Cleopatra Beach, Alanya

Het 3,5 kilometer lange Cleopatra Beach was een geschenk van de Romeinse keizer aan zijn grote liefde Cleopatra. Inmiddels is dit gouden zandstrand met helder, blauw water uitgegroeid tot een van de meest geliefde stranden van Alanya. Door het gouden strand en prachtige geschiedenig hoort dit strand absoluut in het rijtje met mooiste stranden in Turkije. 

7. Bitez Beach, Bodrum

Dit strand in Bodrum is vooral populair onder gezinnen met kinderen. Het prachtige kiezel-/zandstrand loopt af in zee en wordt omringd door een promenade met gezellige restaurants en barretjes. Door het mooie aflopende strand past Bitze Beach zeker in het rijtje van mooiste stranden in Turkije. 

8. Altinkum Beach, Altinkum

Dit mooie strand is gelegen aan de rand van het rustige visserdorpje Altinkum. Op dit strand is er voor iedereen altijd iets te beleven. Het strand beschikt namelijk over prachtige baaien, verschillende watersportfaciliteiten en gezellige terrasjes.

9. Ilica Beach, ÇeÅ?me

Als je op het strand van Ilica Beach ligt, waan je je als het ware in de Caraïben. Dat is ook de reden dat dit strand in de top 10 van mooiste stranden in Turkije thuis hoort. Het witte zandstrand en de helder blauwe zee zijn prachtig om te zien. Op dit strand kun je met volle teugen genieten van de zon. 

10. Çalis Beach, Fethiye

Ook Çalis Beach hoort in het rijtje van mooiste stranden in Turkije thuis. Op ongeveer vijf kilometer ten noorden van Fethiye ligt het populaire resort Çalis. Overdag een uitstekende plek om heerlijk te luieren op het mooie zandstrand en ‘s avonds een wandeling te maken langs de twee kilometer lange promenade. Hier kan je genieten van een prachtige zonsondergang.