Tenerife: Bezienswaardigheden, Siam Park

Het Siam Park bevindt zich in het zuiden van Tenerife bij Costa Adeje. Siam Park is een waterpark met een totale oppervlakte van 185.000 vierkante meter wat Siam Park het grootste waterpark van Europa maakt.
Het Siam Park is geheel in Thaise sfeer aangelegd en het beschikt over vele spectaculaire waterattracties. Siam Park's landschap is geheel Aziatisch met exotische tuinen en jungle-achtige sfeer. Ook beschikt Siam Park over tropische dieren.

Siam Park heeft vele populaire attracties, één ervan is een gigantisch golfslagbad welke is aangelegd met een echt wit zandstrand. De kunstmatige golven van dit bad kunnen een hoogte van wel drie meter bereiken.

De Tower of Power is ook heel erg bekend in het Siam Park. Deze attractie is alleen voor de échte waaghalzen onder ons gemaakt. Vanaf de top van deze Tower of Power ga je via een 28-meter lange waterglijbaan in een vrije val zo goed al verticaal naar beneden. Terwijl je naar beneden suist kom je nog door een tunnel met aan weerszijden haaien welke in een basin zitten. Een echte ervaring, maar zeker niet voor iedereen weggelegd!

Ben je niet zo'n waaghals, dan is er ook nog de zogenaamde Mai Thai River in Siam Park. Deze Lazy River stroomt door heel Siam Park en met behulp van een kleine stroming en dikke banden kun je rustig door deze rivier heel Siam Park doordrijven.

Ook erg populair in Siam Park is 'The Dragon'. Hierbij zit je met vier personen in een band en met een hoge snelheid kom je in een trechter terecht. In deze trechter ga je heen en weer totdat je uiteindelijk weer terug in het water neerkomt.

Verder heeft Siam Park nog attracties als The Vulcano, Naga Racer, The Gigant, The Jungle, Mekong Rapids, Lost City en een speciaal gedeelte voor kinderen/baby's. Voor ieder is wel wat wils in Siam Park en het is dan ook een ware aanrader om dit spectaculaire waterpark een dag te bezoeken!