WiFi in het buitenland

wifi in het buitenlandJe mobiele telefoon neem je tegenwoordig overal mee naartoe. Zo dus ook op vakantie naar het buitenland. Toch kun je hier niet zomaar gebruik maken van internet en dus WhatsAppen, Facebooken en Instagrammen, zonder hoge kosten te maken. Wanneer je gebruikt maakt van WiFi in het buitenland is dit echter een ander verhaal.

Wanneer je buiten WiFi toch gebruik wilt maken van internet in het buitenland, kun je bij veel providers een speciale bundel aanschaffen. Deze bundel zorgt ervoor dat je voor een vast bedrag toch gebruik kunt maken van mobiel internet in het buitenland.

Wat is WiFi?

Om maar even bij het begin te beginnen, wat is WiFi? WiFi is een technologie waarmee je op korte afstand draadloos gegevens kunt versturen. Je hebt dus geen ouderwetse internetkabel meer nodig. Je kunt WiFi gebruiken op je smartphone, laptop of tablet in plaats van je internet.

Gratis WiFi is tegenwoordig steeds vaker de orde van de dag. Restaurants, cafés, vliegvelden en hotels hebben vaak een gratis WiFi netwerk waar je gebruik van kunt maken. Dit zijn vaak openbare WiFi netwerken. Soms heb je echter geen openbaar netwerk, maar een wachtwoord nodig om op WiFi te komen. Hiervoor moet je dan eenmalig betalen waarna je een wachtwoord of bijvoorbeeld een kraskaart krijgt waarmee je kunt inloggen. Soms werkt dit maar tijdelijk en kun je bijvoorbeeld slechts een half uur gebruik maken van het WiFi netwerk.

Pas op met openbare WiFi netwerken

We willen je wel een tip meegeven wanneer je gratis WiFi in het buitenland wilt gebruiken. Wanneer een WiFi netwerk niet beveiligd is, en dus openbaar, kunnen je gegevens nog wel eens in verkeerde handen vallen. Iedereen in de buurt kan namelijk dan WiFi aftappen en dus jouw gegevens. Tegenwoordig worden veel WiFi netwerken met een WEP- of WPA-protocol beveiligd, maar het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je gebruik maakt van openbaar en gratis WiFi netwerk.

Wanneer je Vodafone als provider hebt, kun je ook kiezen voor een speciale dagbundel voor op reis. Hiermee kun je gebruik maken van mobiel internet, bellen en sms’en in het buitenland voor een goedkoop bedrag!