Goedkoop bellen buitenland

Hoe zit het precies met goedkoop mobiel bellen in het buitenland? Mobiel internet in het buitenland is vaak al een heel gedoe, maar hoe zit het eigenlijk met mobiel bellen? Wanneer je naar het buitenland gaat wil je bij thuiskomst geen dure telefoonrekening op de mat vinden. Daarom is het verstandig om vooraf te checken wat de tarieven zijn voor het bellen in het buitenland. Dit verschilt vaak per provider, dus vraag deze informatie altijd even aan voor vertrek.

Mobiel bellen naar buitenland

Mobiel bellen en het buitenland zijn vaak lastige dingen. Zo verschillen de prijzen voor mobiel bellen en internetten in het buitenland per provider. Wat veel providers doen, vooral zo vlak voor de vakantie, is het aanbieden van speciale aanbiedingen voor goedkoop bellen van en naar het buitenland. 

Er gelden speciale tarieven voor mobiel bellen naar het buitenland. Wat deze tarieven zijn, verschilt per provider. Tevens verschilt het ook of je naar een mobiel belt in het buitenland, of met een mobiel naar het buitenland belt. Deze tarieven kun je bij je eigen provider navragen. Wij raden aan om dit sowieso te doen voordat je van plan bent te gaan bellen. Er zijn namelijk vaak speciale pakket-aanbiedingen etc. voor bellen in het buitenland, deze kunnen voorkomen dat jij met torenhoge rekeningen komt te zitten bij thuiskomst. Want, vergis je niet, dit kan al met de minuten hoog oplopen.

Zo heeft Vodafone speciale dagbundels voor op reis die je kunt kopen. Met deze dagbundels kun je bellen, sms?en en internetten voor een extra voordelig tarief in maar liefst 43 landen. Je betaalt alleen als je deze bundel gebruikt en dit zijn vaak ‘slechts’ enkele euro’s per dag!

Wat nodig voor bellen in het buitenland?

Het klinkt misschien gek, maar je kunt niet zomaar in het buitenland gaan bellen, sms’en of internetten. Er gelden andere regels in Nederland wat het gebruik van een mobiele telefoon betreft. Zog er in ieder geval voor dat zowel je telefoon als je simkaart ook werkt in het land waar je heen reist. Nu is het tegenwoordig zo dat je met de meeste telefoons in heel Europa kunt bellen, en met de meeste smartphones in heel de wereld. Twijfel je? Check het dan altijd even, want het zou vervelend zijn als jouw telefoon net buiten de boot valt!

Wanneer je gaat bellen in het buitenland moet je buiten het toestel ook beschikken over een in het buitenland werkend abonnement of prepaid. Je provider moet hiervoor contracten met de lokale providers afgesloten hebben. Of dit het geval is kun je zo checken op de website van jouw provider. Tevens staan daar ook de tarieven voor het mobiel bellen in het buitenland bij. De tip die wij je wel willen meegeven is dat buiten de EU andere tarieven gelden. Bellen, sms’en en internetten is hierdoor vaak ontzettend duur dus houdt hier rekening mee!