Mobiel internet buitenland

mobiel internet buitenlandTegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze mobiel of tablet. Mobiel internet behoort tot de orde van de dag en we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Maar hoe moet dat nou als we op vakantie naar het buitenland gaan? Hoe kunnen we dan onze ervaringen delen via Facebook, Twitter, Whatsapp en Instagram en onze vrienden op de hoogte houden hoe het gaat? Om jou toch overal van op de hoogte te houden, zocht Meenemen.nl voor je uit hoe het precies zit met mobiel internet in het buitenland.

Providers verschillen

Per provider verschilt het hoe mobiel internet werkt in het buitenland. Omdat je uiteraard niet thuis wilt komen met hoge telefoonrekeningen is het verstandig om vooraf te kijken hoe mobiel internet in het buitenland bij jouw provider geregeld is. Op deze manier voorkom je dat je een telefoonrekening van honderden euro’s krijgt wegens het verkeerd gebruiken van mobiel internet terwijl je in het buitenland was. Hier kom je namelijk niet meer onderuit en zou toch een zure nasmaak geven aan je thuiskomst.

Mobiel internet in het buitenland met WiFi

Wat wel mogelijk is met mobiel internet in het buitenland, is WiFi en dit is dan ook wat wij aanraden. In het buitenland kun je dankzij WiFi gewoon internetten met je mobiel of tablet. Veel hotels en ook restaurantjes en cafés beschikken tegenwoordig over een eigen WiFi-netwerk waar je gebruik van kunt maken als je hier te gast bent. 

Het kan zijn dat je een (eenmalige) vergoeding moet betalen voor het gebruik van de WiFi. Wanneer dit het geval is zul je een toegangscode moeten vragen om zo toegang te krijgen tot het beveiligde WiFi netwerk. Wanneer je hier gebruik van maakt, heb je verder geen gebruikskosten. Op deze manier kun jij dus gewoon gebruik maken van mobiel internet in het buitenland, zonder thuis te komen met hoge rekeningen op de deurmat!

Waarom is het gebruik van internet via je provider zo duur in het buitenland?

Je vraagt je waarschijnlijk wel af waarom het gebruik van internet in het buitenland via je provider zo duur is. Dit heeft te maken met de hoge roaming-kosten voor het gebruiken van mobiel internet in het buitenland. Ondanks dat deze roaming-kosten vaak jaarlijks dalen, is het nog altijd erg duur om hier gebruik van te maken. Daar komt nog eens bij dat de tarieven per land verschillen. Zo is het gebruik van internet via je provider buiten de EU waarschijnlijk nog duurder. Daarom raden wij je aan om altijd je provider te raadplegen wat de tarieven voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland zijn. Zo heeft Vodafone dagbundels voor op reis, een speciale actie tijdens de vakanties. Met enkele euro's per dag kun je hier al gebruik van maken in maar liefst 43 landen!