WhatsApp in het buitenland

whatsapp buitenlandTegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder WhatsApp op onze smartphone. Bijna iedereen heeft de populaire chat-app genaamd WhatsApp, op zijn telefoon zitten om continu met vrienden en familie te communiceren. Je kunt vaak gratis WhatsApp gebruiken, of je betaalt eenmalig een bedrag voor deze app. Maar hoe zit dit wanneer je op vakantie gaat? Wat zijn de kosten van WhatsApp in het buitenland?

WhatsApp op vakantie in het buitenland

Ga je op vakantie naar het buitenland en wil je WhatsApp gebruiken? Dan heb je internetverbinding of WiFi nodig. Zonder internetverbinding kun je namelijk geen gebruik maken van deze applicatie, omdat deze geen verbinding maakt. Wanneer je WhatsApp wilt gebruiken in het buitenland met iemand die in Nederland zit, heb je dus mobiele dataverbinding nodig. Je moet dus vaak de roamingskosten betalen in het buitenland, maar houd er rekening mee dat deze kosten al snel hoog kunnen oplopen.

Is er WiFi in de buurt en kun je hiermee verbinding maken? Dan is het geen probleem en kun je gewoon gratis WhatsApp gebruiken in het buitenland.

Wat veel providers ook altijd doen, en vooral richting de vakantieperiode, is het aanbieden van verschillende speciale bundels. Met deze bundels kun je vaak gebruik maken van goedkoop sms’en, bellen en internet in het buitenland. Vodafone heeft bijvoorbeeld speciale dagbundels hiervoor!

Hoge kosten WhatsApp buitenland vermijden

Zoals we eerder al lieten weten, is het verstandig om je instellingen goed in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat je geen hoge kosten voor WhatsApp in het buitenland ontvangt. Elke telefoon werkt anders, dus we kunnen geen specifieke lijst geven. Wel geven we je mee dat je ervoor moet zorgen dat je dataroaming niet aanstaat. Deze haalt ook je email etc. binnen en maakt dus gebruik van internet, wat weer resulteert in hoge kosten. Zet dataroaming in het buitenland dus altijd uit om hoge kosten voor onder andere Whatsapp te vermijden.

Twijfel je over hoe dit bij jouw provider geregeld is? Neem dan altijd contact op met je eigen provider hoe het zit met WhatsApp in het buitenland en meer.