Op zoek naar de winterzon?

winterzon, winterzonvakantieOp zoek naar de winterzon! Heb jij ook genoeg van deze koude koude winterdagen? Wil je even lekker naar de zon maar weet je niet waarheen? Hier vind je de populairste winterzon bestemmingen op een rijtje. Met name landen met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 25 graden zijn populair in de winter.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn zeer geschikt om te overwinteren in Europa. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 21 en 30 graden. Bovendien is het zeewatertemperatuur aangenaam en komt de temperatuur niet onder de 19 graden. De Canarische Eilanden zijn ook geschikt voor natuurliefhebbers. De vulkanische oorsprong van de eilanden, zoals Tenerife en Gran Canaria, is bijvoorbeeld nog veel terug te vinden in vulkanen, grotten en stranden.

Florida

Florida is een populaire winterzon bestemming vanwege het aangename klimaat. De temperatuur in de wintermaanden ligt hier namelijk tussen de 20 en 26 graden. De temperatuur van het zeewater komt niet onder de 23 graden en kan omschreven worden als zeer aangenaam. Bovendien wordt het orkaanseizoen ontweken wanneer je een in de winter een bezoek brengt aan Florida (november tot en met juni). Florida staat bekend om haar prachtige stranden en flora en fauna.

Mexico

Voor een lekkere winterzon vakantie kun je in Mexico het best terecht in de maanden december tot en met maart. Dit zijn de maanden met de meeste zonuren. Ook is er dan de minste kans op regen en orkanen. De temperaturen variëren tussen de 25 en 33 graden. Mexico biedt vele mogelijkheden doordat het bezit over een prachtige flora en fauna. Bovendien kent het een rijke geschiedenis.

Dubai

Op zoek naar een heerlijke vakantie met een aangename temperatuur en veel luxe? Dan is Dubai de ideale bestemming voor een winterzon bestemming. De temperaturen variëren tussen de 22 en 35 graden in de winter en zijn dan het aangenaamst. Kenmerkend voor deze stad is dat het veel luxe uitstraalt. Deze stad is ideaal voor shopliefhebbers vanwege de grote shoppingmalls.

De ABC-eilanden

Al jaren zijn Curaçao, Bonaire en Aruba populaire winterzon bestemmingen. Dit komt door het aangename weer gedurende het hele jaar. De temperaturen in de winter varieëren tussen de 30 en 35 graden. De regenkans is het kleinst in de maanden januari en februari. Veel zonliefhebbers komen hier voor een strandvakantie. Ook zijn er vele andere unieke activiteiten te doen zoals duiken, snorkelen en zwemmen met dolfijnen.

Liever iets dichtbij huis?

Naast deze verre bestemmingen zijn er echter ook genoeg mogelijkheden om in Europa te overwinteren. Kies bijvoorbeeld voor een winterzon vakantie naar Spanje, Turkije, Griekenland of Egypte. Deze landen bieden ook uitgebreide mogelijkheden voor een heerlijke winterzon vakantie!