Voorkom bevriezing van de auto

bevriezing autoGa je in de winter weg met de auto, zorg dan dat de auto niet bevriest. Wanneer je op wintersport gaat met de auto is het erg belangrijk om je auto winterklaar te maken. Maar ook wanneer je in de winter in Nederland met je auto rijdt komen deze tips erg van pas. Ga je in de winter op pad met de auto, zorg dan dat je goed bent voorbereid. Wij geven je handige tips om bevriezing van je auto te voorkomen. 

Handige tips

Om het vastvriezen van je auto te voorkomen raden wij je aan om de rubbers van ramen, portieren en kofferbak in te smeren. Je kan de rubbers insmeren met talkpoeder, vaseline of een speciaal middel tegen bevriezing van de rubbers van je auto. 

Vergeet tevens de sloten van de auto niet. Wanneer de sloten nat worden, is de kans groot dat deze dichtvriezen. Om dit te voorkomen kan je wat kruipolie in het sleutelgat spuiten. 

Tot slot is het verstandig om slotontdooier, een ruitenkrabber en een veger voor de sneeuw mee te nemen in de auto. Zo ben jij goed voorbereid om op reis te gaan met de auto in de winter en voorkom je bevriezing van de auto!

Winterbanden en sneeuwkettingen

In de winter heb je met normale banden minder grip op een glad wegdek. Daarom kan je er voor kiezen om winterbanden onder je auto te laten zetten. Wanneer je op wintersport met de auto gaat zijn in sommige gebieden winterbanden en sneeuwkettingen zelfs verplicht. Let hier dus goed op voordat je vertrekt!

[pro_ad_display_adzone id=”8548″]