Sieraden meenemen op reis

Op reis wil je natuurlijk nog steeds goed voor de dag komen. Naast je beste outfit kunnen je mooiste sieraden daarom niet in je koffer ontbreken. Het kan lastig zijn al je favoriete spullen in een (kleine) koffer te krijgen zonder dat alles gekreukt en in de knoop aan komt. Maar gelukkig zijn er genoeg trucjes om dit te voorkomen! Waarschijnlijk weet je al wel dat het oprollen van je kleding een echte pro tip is, maar wist je dat er ook voor het meenemen van sieraden genoeg hacks zijn?

Kettingen

Misschien wel meest gedragen dames sieraden: kettingen. Maar zeker ook de meest lastige soort sieraden om mee op reis te nemen. Je herkent het vast wel, je hebt een paar van je favoriete kettinkjes in een tasje of etui gestopt om er vervolgens op vakantie achter te komen dat het één grote knoop is geworden. Gelukkig is er een makkelijke hack om dit te voorkomen, waarvoor je alleen een paar drinkrietjes nodig hebt. Je doet elk kettinkje door een rietje en maakt de sluiting vast. Zo kan je ze makkelijk uit elkaar houden en raken ze niet meer in de knoop! Deze tip werkt natuurlijk ook voor armbandjes, hoewel je daarvoor misschien de rietjes wat korter moet knippen. 

Oorbellen

Draag je het liefst elke dag verschillende oorbellen en wil je eigenlijk je hele collectie meenemen op vakantie? Dan is deze tip voor jou! Je hebt hiervoor alleen een aantal losse knopen nodig waarbij je de oorbellen door de gaatjes van het knoopje kan steken. Zo hoef je niet bang te zijn dat je een oorbelletje kwijt raakt en blijven de paren netjes bij elkaar.

Horloges

Er worden steeds meer heren sieraden gedragen en het is dan ook logisch dat ook mannen hun favoriete sieraden mee op reis willen nemen zonder gedoe. Bovenstaande sieraden tips gelden natuurlijk voor zowel mannen als vrouwen. Maar speciaal voor de heren die vaak toch niet zonder horloge de deur uit gaan, hebben we ook een handige inpaktip! Wanneer je een handdoek of washandje oprolt kan je hier je horloge(s) omheen doen. Zo blijft je horloge op zijn plek én bespaar je meteen ruimte. Eventueel kan je er nog een doekje overheen doen om er zeker van te zijn dat je horloge niet zal beschadigen tijdens de reis.