Winterbanden in Oostenrijk, verplicht of niet?

winterbanden in oostenrijkBen je verplicht om winterbanden onder je auto te hebben in Oostenrijk of niet? Veel mensen die op reis gaan naar Oostenrijk weten niet of het verplicht is om winterbanden onder je auto te hebben in Oostenrijk of niet. Daarom hebben wij de regels voor winterbanden in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet. Zo kan jij zorgeloos genieten van een reis, zoals wintersport, naar Oostenrijk.

Op vakantie in Oostenrijk

Een reis naar Oostenrijk is een unieke ervaring. Dit prachtige land heeft veel te bieden. Of je nou kiest voor een wintersportvakantie naar Oostenrijk of een zonvakantie naar Oostenrijk, het kan er allemaal. Echter moet je wel goed voorbereid zijn wanneer je op reis gaat naar Oostenrijk. Zo moet je auto bijvoorbeeld in een bepaalde periode voorzien zijn van winterbanden. 

Regels omtrent winterbanden

Wanneer je op reis gaat naar Oostenrijk ben je in bepaalde perioden verplicht om winterbanden onder je auto te hebben. Winterbanden in Oostenrijk zijn bij winterse omstandigheden verplicht tussen 1 november en 15 april. Winterse omstandigheden in Oostenrijk zijn sneeuw, sneeuwmodder, ijs en gladheid. 

Echter is het mogelijk dat het buiten deze periode in de bergen alsnog verplicht is om winterbanden onder je auto te hebben in Oostenrijk. Dit vind je duidelijk aangegeven met een bord. 

Sneeuwkettingen in Oostenrijk

Indien je niet beschikt over winterbanden ben je verplicht om bij winterse omstandigheden sneeuwkettingen te gebruiken. Dit geldt ook voor auto’s met vierwielaandrijving. Tevens mag je het wegdek met de sneeuwkettingen niet beschadigen. Het wegdek moet dus bedekt zijn met sneeuw of ijs voordat je sneeuwkettingen mag gebruiken. 

Kortom, ga je op reis naar Oostenrijk, bereid je dan goed voor. Laat je auto vooraf goed controleren en wanneer je in de winterperiode naar Oostenrijk gaat is het verstandig om winterbanden onder je auto te laten zetten. Zo kan je zorgeloos genieten van een vakantie in Oostenrijk!